Skip to main content
  • 15.06.2017.

Rodhad u jadranskom festivalskom labirintu!

Od duba, preko techna pa sve do housea, Njemačka ima svoga Minotaura za trku u omiškom labirintu – Rødhåda.


Već kraj 90-ih provirio je svoju pred-Y2K njušku s čvrstim crtama onoga što će postati lice jedne DJ karijere koja ja izrasla iz organizacije malih open airova na skutima Berlina  – samo zato jer može. Berlin i Njemačka uskoro su poslali riječ svjetskim kuloarima o novom licu na sceni sa specifičnom dub-techno mješavinom pogonjenom na perpetuum perkusija i savršene tehnike miksanja.

2009. stiže s lansiranjem nove regularne klupske večeri, sasvim svjesne nesavršene savršenosti svega i plemenitosti u trudu kaosa, nazivane Dystopian koje se posljedično smještaju na neke od najznačajnijih njemačkih floorova, a 2010. donosi priznanje vještine iz legende berlinskog clubbinga koja jest Berghain i Rødhåd  postaje dio stalne beat rotacije. Otvaraju se i vrata institucija kao što su Trouw (Amsterdam), Concrete (Pariz), Rex (Pariz), Lux (Lisabon), Fuse (Brisel) ki festivalski lineupi Awakeningsa, Weather Festivala ili Melt Festivala.

Produkcija je pričekala neko vrijeme i prva traka izlazi na vlastitom Dystopian labelu 2012. a šešir u naklon vještini odmah naginju Robert Hood, Jeff Mills, Marcel Dettmann, Ben Klock, Luke Slater, Laurent Garnier, Sven Väth i Dave Clarke, dok se planovi već kuju s Tokenom, CLR-om i Cocoonom.

Za tebe, sasvim uštimanog u ovaj dub techno ritmični graničnik, ljeto je u svojoj žiži od 8. do 11. srpnja u omiškom kampu Galeb. Ne lutaš Kretom u potrazi za nakaznim produktom osvetoljubivosti grčkih bogova, ne vješaš se Minotauru o rog, već loviš svoj put kroz loopove, ovoga puta glazbene, na Labyrinth Openu novom hrvatskom boutique festivalskom mokrom snu. Fuzija glazbe, gastronomije, umjetnosti i najnovijih tehnoloških trendova u samom srcu Dalmacije nastale iz glava nizozemsko-belgijske kombinacija iskusne Labyrinth Promotions ekipe. Uz Rødhåda plešeš i na Sama Paganinija, Ten Wallsa, Marinu Karamarko, Petra Dundova, Peru Fullhousea, Dubfirea… Zoveš li domom pak bilo koji element Ex Yu područja sreća tvoja jer su u prodaji upravo jeftiniji upadi baš za tebe pa se osjeti slobodnim po svoj navratiti na Entrio. Dobro nam došli na Labyrinth Open!

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2