Skip to main content
  • 29.10.2016.

Svježi label s hrvatskog juga!

Legenda priča priču o trojanskom junaku Antenoru koji je u 12. st. pr. Kr. ustanovio ono što danas nazivaš Korčulom.

 
Prošla je put od Ilira, Grci su dramatično prebacivali toge na njenom tlu, Rim umislio da ovdje treba sagraditi još jedan put koji vodi do njega, Bizant ga je stavljao pod svoje, pa Venecija…  Sve dok korčulanski Statut u 13. stoljeću nije zagarantirao autonomiju. Osam stoljeća previranja kasnije vodi te u Korčulu koju poznaješ danas, prekrasan otok otvorenih ljudi koji vole glazbu more i sve što ima dušu.

 
Tako je i prije dvije godine s ciljem povezivanja talijanskih i hrvatskih, u elektroničko zaljubljenih, duša nastala i nova glazbena priča pod labelom naziva Defora Records. Na vlasničkim papirima autogram je talijanskog gospodina Latina Pellegrinija, u glazbenoj domeni poznatijega i pod aliasom Manipolato. Gospodin Pellegrini je iz Parme premjestio svoju personu na ulice New Yorka u ranim 90-ima da bi alterirao karijere nagrađivanog filmaša i DJ-a/glazbenika. Debitantski EP izašao je s njujorškog Red Menace Recordsa, a u setove suvereno gnijezdi techno, deep house, acid i old achool house. 

 
No iako je vlasništvo susjedne nam prekomorske geografske čizme, Defora je esencijalno korčulanska. Samo ime također upošljava lokalni žargon u kojem riječ "defora" stoji kao naziv za nenaseljenu stranu otoka koja sjetno gleda prema prostranoj morskoj pučini Jadrana.

 
Kako se rodila ideja? Baš onako kako se rađaju sve prekrasne stvari – iz prijateljstva. Nekoliko lokalnih momaka koji dijele entuzijazam spram sintetičkog zvuka se spaja ne bi li iz temelja podigli nešto novo. Uposlene su ruke i mozgovi Bože Strihića (DJ Božo), Zorana Bojanića (DJ Zookey), Marka Skokandića (DJ Markaya), a Manipolato je na otok stigao kao Talijan da bi otišao kao posvojeni Korčulan, zaljubljen u energiju i ljubav lokalnih prema elektroničkoj glazbi. I sve započinje jednim zajednički organiziranim partyjem organiziranim na Manipolatovom imanju na pustoj strani otoka. Ti se fino uključi na hyper autoceste Defora Records Beatporta i Facebooka i istraži još neistraženo, Tamo se obično kriju najzanimljivije stvari.

 
No da završio s optimizmom vizionara i korčulanskog mentaliteta ostavljamo vas s riječima koje su ujedno i maksima labela – Always Good Vibes with a Hard Twist!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk