Skip to main content
  • 13.10.2019.

Tanzen i Poker Flat šalju poziv mladim DJ-ima i producentima

Tanzen, tanzen, tanzen –  glasio bi univerzalni imperativ bogova podija i stroba. Tanzen dok ne možeš više i tada još malo. Istoimeni kolektiv te stoga poziva na nešto sjajno i plesno te uranja u zajednicu kao nikada prije.

Piše: 


Kako satovi kucaju prema 25. listopadu spremamo se za slavlje 20 godina Poker Flat Recordsa, rođenog pod elektroničkom šakom legendarnog Steve Buga. Pa koji je naslovni poziv pitaš ti? I to je sjajno da pitaš jer, naime, ako si češkao tjeme tko će biti tajni gost na Tanzen x Poker Flat – 20 years i otvoriti za Mihaila Popoviciua i Markusa Homma, ne trebaš više sužavati sumnjivo nagađajuće oko, jer zvijezda je –  bilo tko.

Možda baš ti. Poker Flat i Tanzen Kollektiv tako zovu sve mlade kreativne elektroničare, Dj-e i producente s domaće scene, kako bi se predstavili pred golemim auditorijem. Čekaj, čekaj, postaje još bolje. Tvoju glazbu će preslušati baš gospodin Bug glavom, bradom i uhom sam te odabrati onoga koji upada na lineup slavljeničkog plesnjaka 25. listopada u kultnom zagrebačkom klubu Aquarius.

Ovo nije natjecanje već jednostavno prilika nekome od toliko talentiranih mladih ljudi na sceni da naprave velik iskorak svojim radom i predstave se setom u trajanju od 150 minuta, jer warmup spot je podcijenjena, i ujedno jedna od najtežih, uloga DJ-a. Pa tko misli da može – vrata Tanzena i Poker Flata stoje otvorena. Pravila za prijavu? Izvoli:

1. Snimi i pošalji miks u trajanju od 60-120 minuta za koji vjeruješ da bi savršeno sjeo u nijansu Poker Flat noći. Želimo da ga sastaviš onako kako bi po tebi trebao zvučati savršeni warmup set i da razmišljaš o stvaranju prave atmosfere za ostatak noći. Uploadaj ga na SoundCloud ili neko drugu glazbenu platformu i podijeli privatni link.

2. U prijavu uključi i link na SoundCloud (ili bilo koju drugu glazbenu platformu) sa svojom vlastitom produkcijom. Barem jedna bi trebala biti službeno izdana na bilo kojem labelu u bilo koje vrijeme. Reci nekoliko riječi o traci ili trakama i uključi i remixeve za druge umjetnike ako si ih radio/la. Što više pošalješ bolje te upoznaje ekipa Poker Flata. Prihvaćaju i neobjavljene trake koje možeš slati privatnim linkom ili master trake putem servisa za dijeljenje datoteka.

3. Pošalji neki dokaz – FB ili RA event link, video ili vizual – s barem tri klupske gaže u 2019. od bilo kuda. Odaberi svoje najdraže i objasni zašto su ti baš ovi nastupi bili posebni.

4. Pridodaj pisano ili u video formatu kratko osobno objašnjenje svoje warm up filozofije. Reci nam o svom najbolje warmup setu i koji način misliš da si doprinio/doprinijela raspoloženju eventa. Žele čuti što je to po tebi što te čini dobrim glazbenikom.

5. Rok za prijave je ponedjeljak, 14. listopada, u ponoć.

Eto ga, jasno ko pekmez i jednako slatko. Javiš se u inbox Tanzen Kollektiva ovdje, tražiš direktni mail na koji ćeš slati prijavu, nađeš svoje naj naj stvari do sada, kažeš tko si, što si i pokažeš što možeš i čekaš da ti se Steve javi sa zelenim svjetlom. Napravi najbolje što možeš i vidimo se u Aquariusu 25., za pultom ili ispod njega. Tanzen, tanzen, tanzen.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk