Skip to main content
  • 18.03.2020.

Ujedinjena berlinska klupska scena pokreće najveći digitalni klub na svijetu

Berlin. Berlinski klubovi, organizatori partya i umjetnici podržavaju se u solidarnosti.

Piše: 


U nadolazećim tjednima berlinski klubovi u suradnji sa "arte concert" svakodnevno otvaraju svoja vrata virtualno nudeći program koji traje nekoliko sati.

Svi koji su zainteresirani participirati i pomoći klubovima mogu dati donacije.
 
Berlinska klupska kultura kao i sve ostale u svijetu suočene su sa najvećim izazovom u povijesti. U petak 13.03. cijeli noćni život Berlina službeno je ugašen kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Na taj način je 9 tisuća zaposlenika kao i deseci tisuća umjetnika automatski ostalo bez posla, plaća i honorara, a mnoga mjesta koja čine dio identiteta Berlina suočena su sa propašću.


 
Kao reakcija na zatvaranje svih berlinskih klubova
, i s obzirom da je ostatak svijeta u karanteni, berlinski klubovi, organizatori događanja i umjetnici međusobnu se podržavaju. To je odraz zrelog razmišljanja i scene u kojoj vlada poštivanje.

Večeras započinje najveći digitalni klub na svijetu koji će mijenjati lokacije svakodnevno od 19h. Večerašnji domaćin je klub Watergate, a na ovom linku gledat ćemo nastupe slijedećih umjetnika:

Claptone
JAMIIE
Mathew Jonson feat. XX ISIS XX
Monika Kruse
Yulia Niko

Spremaju se setovi DJa, nastupi uživo. Digitalna platforma uključivat će diskusije, prezentacije i filmove koji se bave svim temama koje se tiču berlinske klupske kulture.

#UnitedWeStream inicijativa je berlinske klupske komisije i kampanje platforme  Reclaim Club Culture. Zahvalni su što se kao partneri na pružanju i održavanju streaming tehnologije pridružuju arte, radioeins, ALEX TV i berlinski label SUOL i ifbbw. betterplace.org ponudilo se kao platforma za doniranje. Posjetitelji njihove stranice bit će zamoljeni za dobrovoljnu donaciju, a zauzvrat će dobiti „Virtualnu klupsku ulaznicu“. Sav prihod od streaminga izravno će se prebaciti u Fond koji će podržati klubove, organizatore događaja i umjetnike kojima je potrebna pomoć. A za ovaj je slučaj razvijen poseban katalog kriterija i neovisno dodijeljeni žiri koji će donositi odluke o raspodjeli tih sredstava.

Donation account:
https://uws.betterplace.org
Berlin Worx e.V.
IBAN DE 55 4306 0967 1179 9831 00
at GLS-Bank

Björn Lampe, generalni direktor betterplace.org: „Kao tvrtka u srcu Kreuzberga, uvijek smo bili blisko povezani s berlinskom klupskom kulturom. Ne samo da cijenimo neposrednu blizinu kreativne scene, već smo svjesni i važne uloge koju ona igra za berlinsko gospodarstvo, a posebno za sam Berlin. U ovakvim vremenima želimo stajati zajedno i vrlo smo sretni što možemo podržati inicijativu United We Stream s našom platformom za prikupljanje sredstava i našim alatima za dobrotvorni stream. "

Anja Caspary, glazbena direktorica radioeinsa: "Radioeins svesrdno podržava akciju prikupljanja sredstava jer je berlinska scena glazbene kulture naš životni put. Izvještaji i intervjui s bendovima i glazbenicima, umjetnicima i DJ-evima dio su našeg DNK-a, a mi "radio ljudi" možemo se pronaći u klubovima i koncertnim prostorima svake večeri. U doba krize, kultura se uvijek iznova bori. Stoga je dobro što možemo svima pokazati kako mogu pomoći jer bi to bila velika tragedija ako glazbena scena ne preživi coronu. "

Berlinski klubovi su solidarni i virtualni – The party goes on!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2