Skip to main content
  • 19.01.2020.

Uskoro kreću upisi za DJ radionicu u Labinu

DJ Radionica (2012.-2020.) Kluba mladih „Klub 21“ koji djeluje u sklopu DKC-a „Lamparna“, Labin, dio je programa udruge L.A.E. XXI

Piše: 


Kroz neformalno obrazovanje i organizirano provođenje slobodnog vremena u DJ radionici, mladi će korisnici steći znanja o svim oblicima modernog miksanja glazbe, počevši od odabira glazbe, beatmatchinga, digitalnog DJ-inga (CD player, računalni programi (Traktor) i MIDI kontroleri, koncept loopa, korištenje loop sekvencera, efekti te njihova upotreba) pa sve do turntablisma što predstavlja osnov svega u elektroničkoj glazbi.

Početnička grupa se bavi upoznavanjem i spajanjem opreme, upoznavanjem ritma i njegovih oblika, osnovama muzičke teorije, beatmatchingom ili miksanjem pjesama na osnovu tempa, osnovnim scratch i beatjuggling tehnikama.

Napredna grupa se bavi miksanjem pjesama u obliku seta, zahtjevnijim tehnikama turntablisma (beatjuggling, scratch), upoznavanjem sa snimanjem i aranžmanom, upoznavanje sa organizacijom evenata i kako doći do angažmana.

Na radionici postoji jedan DJ pult, a svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu bitni za upis na radionicu!

Kako DJ radionicu već tri godine vodi Saša Mišon (Danny Ocean) koji je prisutan na sceni više od 20 godina mladi relativno brzo stječu potrebna znanja koja im trebaju u daljenjem razvoju kako bi postali DJ-i neovisno o tome koju glazbu vole.

Upisi u radionicu su 2. veljače 2020. u prostorijama DKC Lamparna. Uz puno noviteta i gostovanja poznatih DJ-a ovu radionicu posjetili su i podržali Petar Dundov, te Ivan Mastermix, a u ove godine očekuju se nova iznenađenja.

Iz DJ radionice do sada su izašli DJ-i Robert Peruscho, Toni C, Tech Rule, Dustline, Andii G i DJ Althea… Putem moderno dizajniranih tiskanih materijala i web portala, te intenzivnom medijskom kampanjom, s posebnim naglaskom na razne društvene mreže, mladi korisnici će se poticati da uz DJ radionicu aktivno sudjeluju i u ostalim aktivnostima.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2