Skip to main content
  • 6.03.2018.

Valentino Kanzyani – iskusni meštar DJ pulta

Ne tako davno u suvremenoj party povijesti Balkana, jedna plaža i jedan festival dali su si za misiju promijeniti suton ljeta i uvesti te u predgrađe jeseni uz eksploziju zvučnika.

Piše: 


Ovo je Sonus, ovo je glazba, ovo je razumijevanje kružne prirode svega što jest unutar međusobno isprepletenih cirkularnih zatvorenih krugova koji zajedno čine logo Sonusa. Voliš tradicije i ponavljanja jer daju sigurnost i stabilnost u očekivanju lijepoga unutar banalne svakodnevice koja te ponekad povede toboganima, usponima i padovima.

Pa sedam soničnih krugova i ovoga kolovoza tradicionalno uzima tri zrćka plesna kluba i provlači rz njih 70 elektroničkih imena u svrhu samo tebe, danonoćnih perpetuuma novog i starog zvuka, onog prokušanog koji ti je već bacio klice u uho i eksperimentalnih marginalnih struktura onoga što još ni ne znaš da si već spreman voljeti od 19. do 23. kolovoza.


Među 70 velikih stoji tako i, preko susjedne nam slovenske granice uvezeni, Valentino Kanzyani sa sasvim svojim receptom odjekivanja i jednom od onih osobnosti za koju ti ljudi kažu da si lud, čudan ili pomaknut ako pokušaj življenja uz ritam svog bubnjara ne uspije. Uspije li tada si retroaktivno podignut na stupanj ekscentrika. Iskusni meštar pulteva, subalkanac ritma i posvojeni Hrvat, gospodin Kanzyani ujedno je i jedan od začetnika i prvih iskri koja je okinula slovenski techno sredinom 90-ih kada postaje aktivan i na regionalnoj usko povezanoj sceni, a prve korake čini u majci toliko karijera – legendarnoj Ambasadi Gavioli. Slovenski rodovnik techna tako je Valentinovim prisustvom bogatiji za onoga koji ne vjeruje u marginalizacije, ograde, stagnacije i žanrovska rascjepljenja već izdanjima lomi kalupe koje kasnije slaže u mozaike techna i house izleta.

1999. povezivanje s još jednom osnom silom prekogranične elektronike, Umekom, rezultira i prvim izdanjem koje posljedično dovodi do stvaranja Recycled Loops labela. Jednako ugodno osjeća se i na festivalskoj pozornici kao i u mračnom znojnom podrumu. 2005. pokrenut je sada reanimirani label Jesus Loved You, koji se pod misijom zaštite originalne umjetnosti DJ-inga koncentrira na vinilna izdanja u doba digitalnog diseminiranja glazbe, a ista nit predanosti u posljednjem desetljeću ga je ujedno učinila jednim od najtraženijih underground vinyl DJ-a, dok nakon serijala mega uspješnih EP-a, 2012. nastaje debitantski album "Love & Gratitude" na renomiranom Cadenza labelu.

Pa zašto da plešeš na Sonusu? Zato jer glazba ne poznaje dobno, spolno, statusne razlike, zato što zvučnik nije briga gdje si bio i kamo ćeš ići, zato što te postavlja u poziciju življenja u vječnoj sadašnjosti ljeta, zato što podiji ne shvaćaju nacionalnosti i zamjeranja, zato što um i tijelo operiraju na feed back petlji i neke su stvari jednostavno neizgovorive i nerješive kroz mentalno, samo su proplesljive, zato što je terapija kožom, kostima i kinestetikom esencijalni dio tebe ako ti je kocka pala da si rođen kao plesač, zato što si nakon podija bolji.

Poštuj svoju pravu prirodu i ovoga ljeta, pokloni si naramak sjećanja s pogledom na pučinu jer su zore mjesta gdje noćni ti susreće dnevnoga tebe, čistog i novog, auditorno otvorene srčane čakre. Pa skokni na umrežene poveznice niže, iščačkaj sav info koji trebaš ili, ponosan na svoje nasljeđe, ugrabi i jeftinije EX YU upade za svoj Sonus, a dok ljeto ne stigne uživaj u malo Kanzyanija iz arhiva. Enjoy!

Pratite Sonus Festival na FB eventu!

[FB]
[TW]
[IG]

Povoljnije ulaznice za EX YU posjetitelje:
ENTRIO
TICKET SHOP
TISAK MEDIA prodajna mjesta

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk