Skip to main content

Vazdaisti – osnivač kolektiva Princip.ba iz Viteza

Vazdaisti je DJ i aktivni promotor elektroničke glazbe i scene iz Viteza (BiH) koji trenutno živi i studira u Zagrebu.

Piše: 


DJ-ingom se bavi od 2015. godine i osnivač je kolektiva Princip.ba. Kao dijete zanimala ga je glazba i prve note svirao je na gitari. S prethodnim glazbenim iskustvom, profinjenim ukusom i željom za kvalitetom, uputio se u vode elektroničke glazbe.

Njegov stil, iako uvijek isti, nikada nije isti. Najviše ga karakteriziraju brzi ritmovi prošarani šarenim perkusijama, melodijama i vokalima koji dovode do ekstaze. Općenito je to mješavina hard techna, hard groovea, hard trancea sa ljubavlju prema old schoolu, ali velikom znatiželjom za novim stilovima i žanrovima. Također voli eksperimentirati s sample-ovima i vokalima iz lokalne i etno glazbe koje ubacuje u svoj nastup. Vazdaisti je ime koje se čulo na underground rave sceni u BiH i koji pravi svoj put.

Rezident je Princip.ba, a svirao je na eventima na Techno Culture, Electro Den, Gonza, Depo klubu, Paromlin klubu i drugim eventima u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu, Vitezu i drugim gradovima. Dijelio je pult s imenima kao što su Alen Milivojević, Palac, Alen Merdan, Plogen, NRCSRD, Lumar, Filip, Luigy Brusto, Dami, Mana, Noks, Alias, Cabritta Vechiarelli, La Kardinale itd.

2018. postavio je temelje s Princip.ba koji se postupno pretvorio iz operacije jednog čovjeka u pokret koji širi svoje korijene i veze po cijelom Balkanu. Princip.ba djeluje kroz organizaciju evenata, seriju podcasta i radijsku emisiju na kojima gostuju talentirana imena s ovog područja. Može se reći da je još uvijek na početku glazbene karijere i da njegovo vrijeme tek dolazi.

Snimka video nastupa – Electro Den / Ožeži vol 2./ 20.3.2021.
https://www.facebook.com/vazdaisti/videos/212173437366578/

Facebook page: https://www.facebook.com/vazdaisti
Instagram profile: https://www.instagram.com/vazdaisti/                       

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop