Skip to main content
  • alt
  • 21.09.2015.

CineStar: Sicario

Ukucaš li u svemoguće internetske rječnike riječ sicario saznat ćeš da to na španjolskom označava ubojicu ili plaćenika.

 
Onaj koji će za određenu svotu osigurati da meta nikada više ne vidi ni jedan izlazak sunca, i to je upravo ono što Benicio Del Toro jest u novom filmu Denisa Villaneuvea. 

alt

 
U mutnom svijetu bezvlađa, kriminala i droge u prstenu koji dijeli SAD i Mexico bijesni rat. Žestoki nemilosrdni rat koji traži najveće uloge koje imaš za ponuditi. Nakon što Emily Blunt u ulozi mlade FBI agentice sudjeluje u raciji na kuću smrti narko kartela u kojem su trupla zazidana u zidove, službenik elitne vladine agencije (Josh Brolin) je unovačuje kao pomoć u borbi protiv kriminalne hidre koja izmiče kontroli. Sposobna ali i naivna idealistica uskoro shvaća da stvari nisu kakvima se čine i da agencija za koju radi skriva mnogo mračnije pozadine no što je slutila. Shvaća da život nije skup visokih ideala zbog koji se pridružila snagama zakona već da je oštra borba prepuna moralnih kompromisa. 

alt

 
Paralelno s rasapom iluzija i njen enigmatski pratitelj i vodič kroz Mexico, Alejandro (Benicio Del Toro), sve više otkriva pravo lice dok ona mora preispitati sve ono u što je nekada vjerovala i jednostavno preživjeti uragan u kojem se našla. Shvaća da se teorija i praksa poprilično razlikuju kada se odjednom nađeš u žiži zbivanja i da na moralnoj bojišnici nekada nema ispravnih rješenja. Čak je i ubojica Alejandro podvojen između svojih izbora. Ako kolateralna šteta toga da ubiješ metu znači da u smrt povedeš još 20 nevinih je li ipak vrijedno toga? Da bi preživio crnu trupu nasilja trebaš otvrdnuti. 

alt

 
“Nećeš preživjeti ovdje. Nisi vuk. Ovo je zemlja vukova sada.” – Alejandro
 
Vaša Klubska vam dijeli 2×1 kartu za zemlju kaosa i bezumnog nasilja. Da biste ulovili svoju odgovorite nam tko glumi glavnu žensku ulogu u filmu Sicario.  Dobitnike biramo u petak 25. rujna oko podne cijenjenom eci peci metodom. Karte će vrijediti od subote, 26. rujna, pa sve do petka, 2. listopada za sve projekcije u Cinestar Avenue Mallu. Sretno!
{youtube}7XLQ1bkSLDo{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2