Skip to main content
  • 3.04.2007.

Drugo izdanje Tehnološkog otpada u Kocki

Audio-vizualni kolektiv mladih umjetnika i entuzijasta Priroda i Društvo, nastavlja sa svojom serijom partija Tehnološki Otpad. Na drugom izdanju koje će se dogoditi u petak, 6. travnja, (Kocka ) predstavljaju nam Manasyta iz Bugarske koji svira electro core, industrial electro, dark i psihotičan zvuk. Uz njega tu su i cure iz Dekolaža (Sisak) koje sviraju u uživo.

Piše: 

Potpora će im biti splitske snage, Iva i Juri Paik. Iz Prirode i društva najavljuj još bolju „luđu“ scenografiju nego zadnji put. Ulaznica je 40 kn. Warm-up party zakazan je i četvrtak 5. travnja u splitskom okupljalištu ST-Riva s Lukačem u glavnoj ulozi. Nagradna igra KS je u tijeku.

Dekolaž je projekt pokrenut u prosincu 2006. godine u electro city-ju (sisak).
U likovnom smislu značenje dekolaža je potpuna destrukcija materije lijepoga čiji sastavni dijelovi postaju sasvim nova samostalna cjelina unutar druge vizualne forme koja je naočigled 'de'kolažirana, međutim unutar svoje funkcije ona je cjelovita. U glazbenom smislu: dekolaž je destrukcija glazbenih pravila, njihova primjena unutar prostora u koje se teoretski ne poklapaju. teoretski…..Mi smo samo dvije cure koje istražuju muziku i uživaju u tome.

Manasyt nam dolazi iz zone sumraka – postkoministicke Bugarske. Odrastajuci sa Swans-om, Voivod-om i Godfleshom i pjevajuci u hardcore/metal bendu uvelike formiraju njegov zvuk danas. 1998 se seli u Detroit i u potpunosti posvecuje elektronskoj glazbi. U 2002 pocinje raditi osebujan zvuk neuro illectro pomalo stvarajuci svoj unikatan i prepoznatljiv zvuk. NNjegov zvuk je prvi prepoznao cijenjeni njemacki label Kommando 6 za koji je izdao svoj prvi EP. Nakon toga slijede brojna izdanja za Touchin'Bass (uk), Roulette Rekordz ( Belgium) i Karma Ketchup ( France). Za vrijeme provedeno u Detroitu Manasyt je svirao s imenima kao Scan 7, Ultradyne i Keith Tucker. Nakon pojavljivanja na Dave Clarkovom "World Service 2" i Andrea Parker "Nobody's Perfect, Manasyt se vraca u rodnu Bugarsku. Neke od njegovih pjesama podsjecaju na soundtrack od horor filma, neke na posjetu klinicu za mentalno oboljele, ali uglavnom sve pjesme zvuce kao glazba koju bi vanzemaljci slusali za vrijeme napada na Zemlju. Electro core, industrial electro, dark i psihotičan zvuk, tako bi se najkraće moglo opisati kako zvuči Manasyt (Petar Tassev).

Manasyt live ( Bunker, Kommando 6)
Dekolaž live
Iva Starkova ( Herbarij )
Juri Paik

vjs: Xplode ( Loopjunkies)
.:RA ( Herbarij)

upad: 40kn
pocetak: 22.00
datum: 06.04.2007

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2