Skip to main content
  • alt
  • 1.09.2015.

Party među borovima i čempresima na osamljenom otoku

Što je svijet bez umjetnosti? Neobično hladno mjesto bez potencijala za izražavanjem i međupovezanosti stvari koje se mogu proživjeti jedino kroz emociju.

 
Zato je ovdje BLITZ, Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti. Za kraj trećeg izdanja završni događaj festivala posvećenog korijenima i travkama, odnosu čovjeka s prirodom, zajednicom i samim sobom, sprema se elektronički party na otoku Katarina.

alt

 
Ove subote, prve u rujnu, nadnevka petog, od 15. 30 nadalje na otoku započinje postljetna regeneracija plesom uz elektronički undergorund sinestezijom svih prethodnih festivalskih iskustava uz vinile Rebekah Aff i domaće institucije beata Felvera, Kristijana Molnara i Schwizarskog u Zagrebu.
 
Plesni podij eventa postat će lokacija na rovinjskom otoku Katarina. Okrugli floor zakopan duboko među čempresima i borovima koji pozdravlja otvoreno nebo. Umjetnički ravnatelj BLITZ-a Tomas Kutinjač objašnjava kako je namjera BLITZ-a od samog početka otkrivanje zaboravljenih ili zanemarenih lokacija s golemim potencijalom. Baš se tako na ovom kružnom platou plesalo od sedamdesetih do devedesetih a među građanima Rovinja još se govori o partiju održanom čini se tako davne ’97.

alt

 
Kutinjač je dodao: «Event na otoku Katarini postaviti će nove standarde u ponudi kulturno-zabavnih događaja u Rovinju i Istri. RootOnda nakon dugo vremena dovodi na teren, k tome u nekonvencionalnom terminu, kvalitetan plesni zvuk svjetski priznatih umjetnika. Kompletan doživljaj garantiran je samom energijom ove zaista posebne lokacije, egzotičnim uređenjem prostora od strane rovinjskih kreativaca te bogatom i kvalitetnom ponudom pića i snack-ova našeg domaćina Maistre»,

alt

 
Eklektična fuzija izvedbenih umjetnosti na pozornici koju je eonima oblikovala sama priroda ograničenih je kapaciteta pa po svoje upade požuri na online lokacije Entria ili pak na fizička prodajna mjesta. Organizirani prijevoz brodom na otok uračunat je u cijenu upada. Cijena ulaznice za party iznosi 60,00 kn s jednom kupljenom BLITZ ulaznicom, 80,00 kn u pretprodaji i 100,00 kn na dan događaja. Na BLITZ info pultu (Trg brodogradilišta 5, Rovinj) će se od 31. 8. do 5. 9. moći kupiti ulaznice po svim navedenim cijenama. Na dan događaja (5. 9.) će se od 15. 30 sati na molu Delfin u Rovinju također moći kupiti ulaznice za party. Ukrcaj na brod za otok Katarinu moguć je samo uz festivalsku narukvicu (ulaznicu). Za detalje o finalnoj elektro eksploziji u zelenilu skokni na službeni event ili web BLITZ-a.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2