Skip to main content
  • alt
  • 29.06.2014.

Trentemoller u Zagrebu

Danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller dolazi u Zagreb krajem rujna i to  u pratnji svog peteročlanog benda.

 
Trentemøller će nastupiti  u Velikom pogonu Tvornice kulture u utorak, 30. rujna, te  donosi nevjerojatan live show, bitno različit od današnje općeprihvaćene prezentacije elektronske glazbe. Trentemøllerov nastup nema nikakve veze s EDM-om, raveom, technom ili houseom, ali itekako ima s kvalitetnom plesnom glazbom koja uživo glazbi stvorenoj u studiju daje potpuno novu dimenziju. Tim natuknicama se najavljuje turneja na kojoj će prije svega biti predstavljene pjesme s prošlogodišnjeg albuma “Lost”, ali i izveden presjek materijal s izuzetno uspješnog debuta “The Last Resort” te nasljednika “Into The Great Wide Yonder” iz 2010. godine.
 {youtube}bNqg-37yMzQ{/youtube}
 
Trentemøller je na svjetskoj glazbenoj sceni prisutan malo više od desetljeća, a za to vrijeme je uspio stvoriti uistinu impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom, ali i stavom prema stvaranju glazbe. Uz tri studijska albuma na kontu ima i više od dvadeset EP-jeva i mnoštvo remikseva među kojima su i oni za Aphex Twin, Pet Shop Boyse, Royksopp, The Knife, Mobyja, Robyn, Franz Ferdinand, Modeselektor, UNKLE, Raveonettes, M83 i Depeche Mode. Upravo za legendarne electro-pop bogove Trentemøller je otvarao prošlogodišnju Delta Machine turneju.
{youtube}KzbMPbKhXpE{/youtube}
 
Ulaznice po cijenI od 100 kuna, a na sam dan 120 kuna. Ulaznici možete kupiti u Tvornici kulture ili u sustavu Entrio.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2