Skip to main content
  • Maya Jane Coles
  • 16.04.2013.

Debitantski album Maye Jane Coles u srpnju

Višestruko nagrađvana britanska producentica i DJ-ica Maya Jane Coles  okončala je višemjesečna nagađanja otkrivši  ovih dana kako joj izlazi prvi studijski album „Comfort“ na njezinom vlastitome labelu I/AM/ME zahvaljujući novoj suradnji Kobalt Label Services na globalnoj razini.

Naslovna foto

Maya Jane Coles

„Veoma je uzbudljivo imati glavnu riječ na mome debitantskome albumu“, otkriva dvadesetopetogodišnja Coles. "Kobalt mi je dao posvemašnju kreativnu slobodu, a to je nužnost za mene kao umjetnicu. Tu je i infrastruktura koja promovira moju glazbu međunarodno te se radujem odazivu i nadam se kako će drugi voljeti album onoliko koliko sam ja voljela raditi na njemu.“

Najavljen za  izlazak u srpnju ove godine, „Comfort“ je produciran, miksan i izveden od strane same Maye s nekoliko gostujućih vokalnih dionica. Maya već sada ima datume za promociju svog albuma u 30 zemalja tijekom 2013. godine, među kojima su i nastupi u visokoprofiliranim klubovima diljem Ibize uključujući Ushuaia opening party, a tu je i festivalski raspored na kojem se nalazi svaki veći festival u svijetu od engleskog Glastonburyja preko Fuji Rocksa u Japanu do netom održane Coachelle u Kaliforniji.

Smatram kako se radi o uzbudljivome modelu suradnje i za umjetnika i za menadžment jer omogućava menadžmentu da istinski pomogne umjetniku i njegovoj viziji“, otkriva Steven Braines, menadžer mlade producentice, obrazlažući kako Kobalt nudi sve resurse potrebne pojedincu kako bi stvari funkcionirale i na domaćoj i na međunarodnoj razini kombinirajući ih s komercijalnim modelom koji je u potpunosti usklađen s interesima umjetnika.

Maya je upravo ona vrst umjetnika s kakvom želimo raditi“, kaže Paul Hitchman, glavni direktor  Kobalt Label Services. „Ona ima izniman talent spojen s jasnom vizijom onoga što želi postići i nadahnjujuću neovisnost duha“,dodaje Hitchman koji je istaknuo kako su svi veoma uzbuđeni zbog suradnje s Mayom i njezinim timom.

Kako pod svojim pravim imenom, tako i pod aliasevima She is Danger i Nocturnal Sunshine, Maya je dosad remiksirala umjetnike kao što su Massive Attack, Little Dragon, Florence & The Machine, Gorillaz, Tricky, 2:54 i Lianne La Havas,  te je surađivala s labelima kao što su Leftroom, Crosstown Rebels, i Get Physical.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2