Skip to main content
  • alt
  • 14.01.2015.

Dešifriran misteriozni kod na Pirate Bayu!

Pratite li Pirate Bay sagu i udarate glavom o tipkovnicu od tuge, dok se suze suptilno upijaju između njenih tipki, ovo će vas svakako zanimati.

 
U desetak godina djelovanja bilo je više situacija u kojima se Pirate Bay našao u okršaju s vlastima i svaki puta se izmigoljio sve dok krajem 2014. policija nije gadno srezala stranicu, a momke iz sjene utrpala u mračne zatvorske čelije. Prije dva tjedna ipak nešto se dogodilo. Na tamnoj stranici pojavila se crna vijoreća zastava s logom kosturske glave ponad koje je započeo odbrojavanje unazad do 1. veljače.

alt

 
Na stranici se nalazio i misteriozni kod, “aes.png” file, koji sadrži kodiranu poruku, kako se pojavljivalo sve više tragova za razbijanje ove zagonetke sami korisnici su opsesivno počeli navlačiti tvidasta odijela i kape, vaditi povećala iz ormara i pušiti lule ne bi li riješili zavrzlamu. Možda ih je golema količina slobodnog vremena u nedostatku najdražeg izvora torrenta natjerala na taj čin… Kako god, izuzetno predani Redditorac koji operira pod aliasom “dakfy2000” proučio je file i povezao ga s AES (Advanced Encryption Standard) tehnologijom.
 
Dešifrirao je polovicu algoritmima za probijanje lozinki, malo ubio oko i zatim se vratio kako bi dovršio posao. Rezultat sati kopanja po kodovima je slijedeći video koji su piratebajčani poslali svima u digitalnim vodama:
{youtube}-YEG9DgRHhA{/youtube}
 
Neki fanovi su oduševljeni šalom i ovim podignutim srednjakom i manifestom povratka svijetu od teama Pirate Baya i zajednice za slobodno dijeljenje sadržaja, dok su neki, zapleteni u svoje vlastite teorije zavjere, razočarani. Koje god da bilo za vas, poruka je jasna, Pirate Bay se vraća!  
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2