Skip to main content
  • 2.06.2016.

Upoznajte finaliste burn Residency 2016. natjecanja

Nakon dvotjednog vijećanja, te višesatnog preslušavanja prijavljenih DJ mikseva iz cijeloga svijeta žiri, predvođen ocem tehno glazbe Carlom Coxom, proglasio je finaliste lokalnih ogranaka natjecanja »burn Residency 2016.« koji će u velikom finalu, ove subote, 4. lipnja u zagrebačkom Tosteru, imati priliku osvojiti put na svjetsko finale i vrijednu nagradu – menadžerski ugovor vrijedan 100.000 eura!

Piše: 


Nakon službenoga završetka glasovanja, prijavljene mikseve su preslušali i ocijenili svjetski poznati DJ-evi i producenti predvođeni Carlom Coxom. Odluka o najboljim lokalnim finalistima za sve prijavljene zemlje nije bila nimalo laka, no prema mišljenju centralnog žirija, iznimno umijeće miksa, produkcije i samopromocije, među prijavljenim DJ-ima u Hrvatskoj, pokazali su Tom Luke, Roth Segen, Mario Novak, Lawrence Klein i Artur Kalin čime su se izravno probili u završnicu hrvatskoga ogranka natjecanja.

Ipak, samo će jedan od njih imati priliku osvojiti put na svjetsko finale i vrijednu nagradu – menadžerski ugovor vrijedan 100.000 eura. Tako talentiranu petorku očekuje vrlo zahtjevno putovanje čija je prva stanica lokalno »burn Residency mix off« natjecanje. Veliki mix off party i natjecanje održat će se u subotu 04. lipnja od 22 sata u zagrebačkom Tosteru (Petrinjska 7). U nastavku saznajte više o finalistima, a finalni event pratite ovdje.

Više o hrvatskim »burn Residency« finalistima
Luka Turkalj, poznatiji kao Tom Luke rođen je 18. ožujka 1987. godine u Karlovcu. Završio je DJ akademiju u Zagrebu, glazbenu produkciju na SAE Institutu u Ljubljani te rado pohađao razne tečajeve i radionice elektroničke glazbe. Njegovi nastupi su energični, a setovi prožeti deep tech house zvukom. Dijelio je stage sa imenima kao što su Melanie Di Tria, Miss Sunshine, Phillipe, Nick Milly i drugi.

Iako naizgled potpuno novo ime na sceni, Roth Segen aktivan je već više od 15 godina. Kao Don Tom u tom periodu izgradio je status jednog od vodećih zagrebačkih DJ-a koji svakog vikenda oduševljava clubbere u najpopularnijim klubovima u metropoli, a i šire. S vremenom je proširio spektar žanrova u svojim setovima te je tako postao poznat kao DJ specijaliziran za nepredvidljive mash-up setove koji drže plesne podije punima do ranih jutarnjih sati.

Njegov najnoviji poduhvat dolazi u formi novog imena; naime, posljednjih nekoliko godina u zadnjem dijelu Don Tomovih setova sve češće se nađe selekcija stvari malo drukčijeg i tvrđeg zvuka. Sad je došlo vrijeme da se taj tvrđi elektronički zvuk osamostali kroz prezentaciju Rotha Segena, njegovog svojevrsnog alter ega i velikog zaljubljenika u house, deep, tech i techno.

Mario Novak poznat pod dj imenom Nokka, rodom iz Virovitice svoju ljubav prema glazbi pokazuje još u osnovoj školi gdje je pohađao osnovnu glazbenu školu. U želji da promovira elektonsku glazbu u svom kraju, svoju dj karijeru započinje 2009. godine organizirajući radne party-e. 2011. godine organizira i Wicked Fest, mini festival elektroničke glazbe koji se pokazao kao pravi pogodak, no zbog glasne glazbe i negodovanja ljudi festival je ubrzo i ugašen. Također 2011. godine Nokka postaje online ambasador za promociju Umek & 1605 Music Therapy izdavačke kuće.

Iza aliasa Lawrence Klein nalazi se Lovre Kanjer koji u glazbenu bujicu službeno uskače 2011. U svojim setovima priča intrigante priče koje te lagano uvlače, vode do vrhunaca zatim puste da se emocije smire međuigrom deep housea i deep techna. Zvuk koji preferira je mračan i tajanstven, a opet melodičan i progresivan. Početkom 2015. godine započeo je serijal mjesečnih podcasta naziva Deep Playground koji je orijentiran na mračni i melodičan zvuk. Sezonu 2014/2015 proveo je kao rezident kluba Mangan (Šibenik) sa kolegama Santiagom Batacostom i KeC-om. Jedan je i od osnivača projekta Tour de Sound koji je orijentiran na pretežito house zvuk s kojim je odradio pozamašan broj ljetnih nastupa. U sklopu nastupa sa DJ kolektivom Tour de Sound njegov nastup poprima vedrije zvukove kao što je house i nu-disco. U zadnje vrijeme intezivno radi na vlastitoj produkciji, te pokušava i kroz produkciju prezentirati svoj stil koji je zastupljen u podcastima Deep Playground.

Devetnaestogodišnji DJ i producent Artur Kalin iz Zagreba nastupao je već dosada u najvećim zagrebačkim klubovima te je također nastupao i u drugim gradovima. Najveći pothvat mu je nastup na neslužbenom warm-upu za Ultra Europe u Splitu pod organizacijom Ultrameet. Ovog mladog DJ-a i producenta karkterizira energičnost u setovima te originalna produkcija dok ima i side project kao duo pod imenom Next Level koji čini s Leonardom Obrazom.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2