Skip to main content
  • alt
  • 4.05.2014.

CDR x Dimensions festival 2014. natječaj za producente

Gradeći na tradiciji prvog i uspješnog Dimensions Sounds projekta, berlinska glazbena platforma CDR (Create, Divine, Release) i Dimensions festival ponovo su se udružili kako bi kreirali uzbudljiv natječaj koji će uključiti producente, glazbenike i festivalsku publiku.

 


Ove će godine u nešto naprednijem obliku natječaj imati čak tri faze. Nakon završetka natječaja u lipnju, jedna izabrana prijava će biti nagrađena s dvije VIP ulaznice za Dimensions Festival koja uključujuje i kampiranje te paketom vinila.
 
Faza 1
#LocalAudio: Predstavite vaš kraj – početak natječaja 24. travanj, rok za prijave 1. lipanj.


 
Poziv svim producentima! Koristeći svoj pametni telefon ili drugi prikladan prenosivi uređaj za snimanje zvuka snimite seriju zvukova koji na originalan način opisuju vaš kraj. Izabrane prijave ulaze u sljedeće dvije faze natječaja. Zvukovi mogu biti u rasponu od standardnih snimaka okolice (zvukovi prometa ili slično), snimke posebno kreiranih zvukova iz okolice (primjer: udaranje metalnim štapom po cijevima), glazbene, apstraktne ili konceptualne snimke. Svi zvukovi moraju bit snimljeni u radijusu od osam kilometara od vašeg doma.
 
Možete prijaviti do deset snimaka u sljedećim kategorijama:

- Drum style ‘hitovi’ – kratka snimka udaraljki dizajnirana za stvaranje beata ili ritmičke kompozicije. Trajanje do jedne sekunde. 

– Sound FX – trajanje do pet sekundi. 

– Atmosfera – trajanje do deset sekundi

– Govor i vokali – snimke događaja ili privatne snimke koje uključuju riječi specifične za vaš kraj. Trajanje do 20 sekundi.
 
Pravila druge dvije faze projekta bit će objašnjena nakon izbora najboljih prijava iz prve faze.
 
Snimanje zvukova:
Preporučamo korištenje 16bit Stereo 44.1khz WAV, AIFF. 320kps mp3 ili AAC formata.
Korisnici pametnih telefona mogu se poslužiti sljedećim besplatnim aplikacijama:
Soundcloud App (iOS)
Soundcloud App (Android) 
PCM Recorder (iOS) 
Za optimalnu kvalitetu zvuka preporučamo korištenje vanjskog mikrofona.
 
Editiranje vaših zvukova
Nakon što ste snimili vaše zvukove osigurajte dobro definirane početne i završne točke snimaka. Pošaljite ih u izvornom obliku bez dodanih efekata (reverba, delaya i slično). Dopušteno je korištenje laganog limitiranja i/ili kompresije.
 
Imenovanje i slanje snimaka

Sve snimke trebaju biti imenovane sa sljedećim nazivima:
– 
Ime producenta/Umjetničko ime
– Grad
– Kategorija
– Ime zvuka

(primjer: Ime producenta – Zagreb – Atmosfera – Tramvaj u Ilici)
 


Snimke postavite na Soundcloud grupu na adresi  bit.ly/localaudio-upload
Prije nego izaberete ‘Choose File to Upload’ ne zaboravite izabrati opciju ‘Make a playlist when multiple files are selected’ kako biste osigurali da su svi zvukovi u svojim specifičnim listama. Sve prijave moraju sadržavati bilješke o produkciji, popis korištenih alata i mali tekstualni osvrt na vaš pristup snimanju. Tagovi s ključnim riječima su također dobrodošli. 

 
Imajte na umu!

Provjerite imate li dozvolu za korištenje zvukova prije nego ih pošaljete.
Snimke koje koriste psovke i/ili neprikladan govor neće biti razmotrene. 
Samim slanjem zvukova doprinosite Public Domain Soud Libraryu. 
Korisnicima dajete dopuštenje za kopiranje, izmjenu, distribuciju i korištenje zvukova u javnim nastupima i u komercijalne svrhe.
 
Za sva pitanja pišite na cdrw@cdr-projects.com s naslovom emaila ‘Phase I Question’. Detalje natječaja možete pronaći na službenoj stranici festivala.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2