Skip to main content
  • 27.07.2016.

Detroitski bratski dvojac Octave One iznova s Ann Saunderson!

Titanski detroitski bratski techno Lennyja Burdena i brata mu Lawrencea, Octave One, započeo je svoj pohod davne 1989. na Derrick Mayevu Transmatu.

 
Za dva mlada početnika i novaka drugog vala detroitskog techna, sve je krenulo trakom imenovanom samo ispunjavajućim proročanstvom "I Believe". Godinu nakon, u suradnji s trećim bratom Lynellom poduzetna elektronička obitelj osniva 430 West Records label. Desetljeće je otkucalo svoje ure u remixanju za ekipu kao što su Massive Attack, Joey Negro, DJ Rolando, Steve Bug, John Thomas, The Trammps, Rhythm is Rhythm i Inner City, samo da bi 2000. donijela stvaranje jednog od najznačajniji hitova techna ikad i nastaje "Black Water".
{youtube}w_PiGSxAmnw{/youtube}
 
Uspješni "Summers on Jupiter" iz 2008. naslijedila je nakon sedam godina katarzična žanrovska šetnja paljenja mostova i novih početaka,  album "Burn It Down", koji izlazi prethodne godine. No kako je studio zavodljiva konkubina za kreativne i zvučno nemirne, novo izdanje stiglo je već ove godine i to u kolaboraciji s dugogodišnjom kolegicom i suradnicom neprocjenjivih glasnica koja se već pojavila u vokalnom izdanju i na Black Wateru, Ann Saunderson. Traka "Just Don't Speak" stiže u tri remixa kao himna ljetnih podija i neminovni dio live actova koji će zasjesti na raspored nadolazećih turneja.
 
Na "Just Don't Speak" reanimirana je još jedna stara suradnja i iznova u peripetije nove priče upadaju i Urban Soul Orchestra (USO) sa svojim suvremenim urbanim strunama. Za gospodu koja obično živi u techno domeni "Just Don't Speak" je izložen u više house maniri s piano elementima koji se uzdižu ponad debelog basa koji prodire kroz organe da bi na njega bili usađeni elastični, emotivni i ljubavlju natopljeni vokali gospođice Saunderson. Instrumentalna varijanta pridruženog orkestra više pažnje posvetila je kumulativnom učinku gradnje, dok je dub inačica ogolila izdanje ne bi li se fkousirala na udaraljke i odriješite drum lineove za nešto čvršći i oštriji kut gledanja, a kao bonus uključen je i radio edit trake.

 
A1 – Just Don’t Speak (feat. Ann Saunderson)
A2 – Just Don’t Speak – Blue Sunset Instrumental
AA1 – Just Don’t Speak – Midnight Sun Dub
AA2 – Just Don’t Speak – Blue Sunset Radio Edit
 
I tako s efemernim vokalima koji postavljaju više pitanja no što daju odgovora na pozadini moćnog groovea iščekujemo izdanje na vinylu, kao i u digitalnoj formi, koje će iskočiti 29. srpnja, a do tada istraži ekipu koja ti stvara nove ljetne plesne priče i uživaj u usponu na grbu tjedna i pripremi se na dolazak detroitske braće na naš vlastiti Movement, za koji je nedavno istekla ponuda jeftinijih festivalki (pa tko je jamio…).
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2