Skip to main content
  • burek
  • 14.12.2010.

Prvo izdanje novog hrvatskog labela Burek potpisuje Kink

Burek 001 dolazi na police 10. siječnja.

Piše: 

 

O Bureku slušamo već neko vrijeme, a volimo ga tu i tamo pojesti. Prije više od godinu dana smo mogli pročitati “Jedite burek jer burek je sexy”. Možda smo u nekim trenutcima i pomislili da je burek sexy dok smo se riješavali gladi, ali tada nismo mogli naslutiti da se iza svega krije novi hrvatski label. Njegovi osnivači su dragi nam momci iz već kultnog kluba Sirup. Sergej i Pytzek su zaljubljenici i veliki promotori elektronske glazbe koji preko deset godina daju svoj doprinos hrvatskoj, a u zadnjih par godina i svijetskoj klubskoj sceni. S Burekom imaju velike planove, a tko zna možda jednog dana i otvore burekdžinicu:)

Prvo izadnje potpisuje ni manje ni više nego Kink. Talentirani momak dolazi iz Sofije, a otkako se pojavio na sceni reda izdanja za labele poput Ovum, Poker Flat, Rush Hour, Classic, Mule Musiq. On svoj stil opisuje kao kombinaciju “Soula 70tih, groovea housea i techna, futuristike i detalja eksperimentalne elektronike, te surovosti acida”. U ovom izdanju se odmaknuo od svoje standardne produkcije i napravio nešto novo. Ploča koja izlazi u limitiranoj tiraži od 500 komada sadrži dvije stvari “Yako” i “Leko”. Legendarni Chris Duckenfield, koji često gostuje i priređuje tulume za pamćenje u Sirupu, je napravio acid remiks stvari “Yako”. Pytzek i Homeboy su remiksirali “Leko” koju su vjerujemo mnogi od vas čuli u Sirup reklami na MTV Adriji i pitali se čija je.

Sljedeće izdanje sprema Quarion, do tada Burek 001 poslušajte ovdje, a u nastavku pročitajte reakcije na izdanje.

Justin Martin: Great stuff! I would love a copy of the release to play out. 🙂
Tim Sweeny: Leko is killer!
Quarion: Essential release for 2010! The whole EP is quality through and through but “Leko” is definitely my favorite track! Long live Burek!
Soul Clap: Lovin the piano vibes! Big summertime jam !!! (Leko)
&Me: Killer tune! (Leko)
Marko Nastic: Very very nice ! (Leko)
Giom: This is absolutely brilliant! (Leko)
Surrealism: Pure house monster! (Leko)
Boe Recordings: Really glad this is getting a release !
Autodeep: Great start for a new label guys. Kink is just dope!
Franklin Da Costa: Another Kink bomb. Have been playing it a lot! (Leko)
Euro Kai: Congrats. 10 poits for Kink!
Ali OOFT!: Very nice 😉 Kink is the man! (Leko)
Pol_On: Killer! Kinkology! (Leko)
Till Von Sein: Dope! (Leko)
Dan Berkson: Great track! Nice one:) (Leko)
Tornado Wallice: That Kink release sounds like a real winner, nice work!
Aera: Hey guys i love it!!
Riccio: Compliments for your release!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2