Skip to main content

Dan: 16. travnja 2012.

Hrvatsko-slovenski dvojac Vanillaz promovira novu stvar

DJ i producent Marc Bucca posljednjih je godina nastupao je uz bok brojnim poznatim DJ-evima poput The Shapshifters, Fedde le Grand, Tom Novy, Funkerman, Morales, Alex Gaudino, Roger Sanchez i mnogim drugim. Može se pohvaliti rezidencijama u klubovima kao što su Hacienda (Vodice), Shamballa (Zagreb), Gallery (Zagreb), a ovog ljeta zadužen je za dobru atmosferu u hvarskom klubu Veneranda. 

Miha Pajk svoj je put započeo pobjedom na natjecanju Support Your Local DJ i zadnjih godina nastupa u poznatim slovenskim i hrvatskim klubovima i festivalima uz svjetske DJ-eve.

Suradnju kao Vanillaz započeli su potpisivanjem ugovora sa agencijom East European Music Management s kojom imaju ugovor Gramofonedzie, Funkerman,The Shapshifters, Umek, Tom Novy i drugi. Poslušajte stvar u nastavku.

{soundcloud}https://soundcloud.com/trickydisco-1/vanillaz-ft-hannah-mancini{/soundcloud}

Obračun zagrebačkih ekipa u KvArtu

KvArt otvara vrata i kreće sa svojim tulumima petkom, Radio808 Soundsystem ulazi unutra i zajedno vam pripremaju cjelodnevno druženje. U petak, 20.travnja osam zagrebačkih crewova obračunat će se u dvorištu KvArta u Staroj Klaonici.

Svoje snage odmjerit će: JabbaTon , Blackout Hip-Hop, Trip To Zion, Dirty Beatz, Sound Designers, Breakalicious/DMSR, Pepermint i Radio808.
Osim 12 sati partijanja na 2 floora očekuju vas hakl, grafiteri, žongleri, dancehall plesačice i roštilj, open floor za sve vrste plesa, i sve to uz live stream u eteru www.radio808.com.

{youtube}6YPzASB_WlE{/youtube}

Upad se naplaćuje 20kn do ponoći, nakon ponoći 35kn.

AKCIJA IN DA YARD:
17.00 Steph
18:00 Strale
19:00 Basta
20:00 Phat Phillie
21:00 Cool Name
22:00 Bocca
23:00 DennaM
00:00 Ilko
01:00 Mayo
02:00 Corea
03:00 Basta
04:00 Æon

AKCIJA IN DA HOUSE:
23:00 Ineskich
00:00 Frx
01:00 Rea
02:00 Yesh
03:00 Juice
04:00 Zero

Izlazi novi album Kraftwerka

U intervjuu koji je član Kraftwerka Ralf Hütter dao za New York Times potvrđen je novi materijal grupe. Nova ploča je već na putu, a uskoro izlazi i novi album.

Prema Hütterovim rječima grupa nije izgubila duh za stvaranje nove glazbe: „Nismo zaspali. Proces stvaranja glazbe nikad ne završava. Svaki dan počinje iznova. Ploča je samo ploča, to je za nas već dosadno. Mi više volimo nove programe s kojima se možemo nadograđivati. U tijeku je stalna reprogramacija iz koje će uskoro izaći nove stvari i novi projekti.“

Kraftwerk je posljednji studijski album izdao 2003. "Tour De France Soundtracks", to je bio njihov prvi novi materijal nakon 17 godina stanke.

{youtube}okhQtoQFG5s{/youtube}

M83 u Zagrebu

Prema prvim informacijama M83 nastupit će utorak, 5. lipnja u velikom pogonu Tvornice Kulture.

Iza projekta M83 koji je zapravo bend, nazvan po spiralnoj galaksiji Messier 83 stoji francuski glazbenik Anthony Gonzalez dok se ostatak postava konstantno mijenja. Veliki uspjeh obilježili su dvostrukim albumom "Hurry Up, We're Dreaming", njihovim šestim albumom u karijeri s čak 22 pjesme. Glavna tema ovog ambicioznog projekta su snovi, inače stalna tema i u prethodnim izdanjima.

M83 je odlučio izdati nekoliko remixova pjesme "Reunion", točnije njih šest, a EP će sadržavati i originalnu verziju pjesme. Također, na EP-u su najavljeni "The Naked And Famous", "Sei A", "Polly Scattergood", "Dale Earnhardt Jr", "Mylo", "White Sea". EP izlazi 8. svibnja.

{youtube}HI9jSTC9vvI{/youtube}

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 120 kuna u prodaji su od srijede, 18. travnja, na svim prodajnim mjestima Eventima.

Grabber & Dobrilla ponovno aktivni

Marca Grabbera iz Pule najviše vežemo uz organizaciju MTV Valkana Beach festivala, a Dražena Dobrilu kao glazbenika i novinara urednika u regionalnom listu Glas Istre. Svojevremeno su obojica  nastupali diljem Hrvatske i Europe, a zajedno su objavili i dvije ploče u sklopu projekta Grabber & Dobrilla. S projektom su stali 2004. i sada je nakon sedam godina stanke pauzi došao kraj, jer se dvojac ponovno aktivirao s novim idejama.

Neke od tih ideja već su realizirane: prije svega tu je "Midnight In Cyberpunk" mix, a a pripremaju se i za live nastupe koji će biti svojevrsni live actovi, u kojima će koristiti live elektroniku i žive instrumente.

{soundcloud}https://soundcloud.com/grabberdobrilla/midnight-in-cyberpunk{/soundcloud}

Upravo su izdali EP „Mumbai Dub EP“ koji sadrži dvije autorske stvari, jedna od njih je singl "Bollywood Dub" pa poslušajte.

{youtube}tOfw8bDAdpo{/youtube}

 

Aquarius popunjava gostovanja

Tako vas u zagrebačkom Aquariusu već sljedeći vikend očekuju Fanfare Ciocarlia i Nicky Belucci, a sutra se očekuje koncertno ludilo uz grupu Balkan Beat Box.

{youtube}fTAVFwX3L6o{/youtube}

Na Zrće pak 29. lipnja stiže ogromna flota ovogodišnjeg Hideout festivala i traje sve do 1.srpnja, nakon čega Aquarius Zrće nastavlja sa svojim gostovanjima. Prvi u nizu je DJ Mugs 6. srpnja, zatim Eve, pa u sklopu Big Beach Festivala 21. srpnja stiže veliki Carl Cox. Dan nakon počinje Feel Free Fest uz Dimitri Vegasa i Like Mikea i završava uz Swanky Tunes 24. srpnja. Zadnji dan srpnja potvrđen je Congorock. Beat the Heat užarit će 5. kolovoza Benny Benassi, nastaviti Fedde Le Grand i završiti 8. kolovoza Denis Koyu.

{youtube}fW9Q6u_v_R0{/youtube}

Moonsplash festival će trajati od 12-14. kolovoza, 13.-og će u sklopu Moonsplasha još jednom nastupiti Benassi, a za 16. kolovoz je još potvrđen nastup Solomona.
Aquarius i ovaj zagrebčaki i onaj na Zrću svoj line-up namjeravaju popunjavati dodatnim imenima elektronske scene. Bit ćemo u toku.