Skip to main content

Dan: 2. svibnja 2012.

SAE Institute radionica u Tunelu

Tako će sudionici u subotu 5. svibnja s početkom u 15h, imati priliku naučiti razne tehnike produkcije, pravila aranžiranja glazbe te trikove koje se koriste u miksanju.

Gregor, koji radi kao predavač na SAE Institute Ljubljana, može se pohvaliti sa iskustvom kojeg je stekao tijekom dugogodišnjeg rada s poznatim glazbenicima kao što su Carl Cox, Kevin Sounderson i Umek.

{youtube}SqNeEXgjgfY{/youtube}

Ludvigova olimpijska godina

„Discolympic“ izlazi 9. svibnja na njemačkoj etiketi Rip N'Burn, a uključuje dvije skladbe; naslovnu i djelo pod imenom „Ost 21“.

Za „Discolympic“ Damir je dobio inspiraciju iz TV emisije o Olimpijadi u Sarajevu '84.; „U glavi mi je sinula glazbena tema koja je spajala te prizore kao što neki dobar soundtrack povezuje filmsku priču u cjelinu. Nešto u stilu elektronike 70ih, ali sa elementima himne. Odsvirao sam tu temu na klavijaturi i odmah poželio vidjeti koliko sam uspio pogoditi željeni štimung. Pronašao sam snimke sa Olimpijskih igara na jednom Youtube kanalu i provjerio kako se tema uklapa u tu sliku. Tema je odmah sjela na svoje, ali želio sam uz svečanu imati i energičnu atmosferu skladbe, pa sam dodao brze bas linije kakve su se koristile u disco glazbi 80ih i omogućio da skladba poskoči. Kulminaciju skladbe odsvirao sam po uzoru na klasične „dizalice“ iz 90ih. Koristio sam zvuk legendarne ritam mašine TR 909 kako bi taj doživljaj bio potpun.“

{soundcloud}https://soundcloud.com/djludvig/discolympic-original-mix-damir{/soundcloud}

Druga skladba „Ost 21“ dolazi iz potpuno drugačijeg ugođaja i procesa stvaranja. Glavna tema je after u istočnom Berlinu od kud dolazi i naslov „ost“ (istočni). „Radilo se o cjelodnevnom partyju pod vedrim nebom, koji zahtjeva odraslu publiku  i kvalitetnu glazbu te lokalne specijalitete. Trebalo mi je dosta vremena da me glazba u potpunosti podsjeća na opuštenu atmosferu tog aftera, ne toliko zvukom koliko metafizički. Uspio sam tek iz 21-og pokušaja, zato se skladba zove „Ost 21“.“ – objasnio je https://www.facebook.com/DJLudvigLudvig.

ludvig discolympic

 

Osvojite ulaznice za nastup Erol Alkana

Proljetni Tulum u Kvartu odigrat će se 11. svibnja u prostoru stare klaonice u Heinzelovoj, a glavnu ulogu odigrat će kultni DJ/producent londonske nu rave i electro scene Erol Alkan.

Pojačan domaćim DJ snagama, Erol će kroz svoj dvosatni set pokazati zašto je gost brojnih svjetskih festivala (kod nas u regiji nastupao je do sada na Exitu i Harteri) i čime je opravdao brojne titule posljednjih godina. Erol također dolazi promovirati svoj posljednji dupli singl "Roland Rat / Brain Storm" kojeg je objavio sa Boys Noizeom i prije zahuktavanja ljetne festivalske sezone u kojoj će nastupiti na brojnim događanjima, poput Primavere, T In The Park, Creamfields i Hard Summer u Los Angelesu.

Uz Erola DJ pult bit će prepušten u ruke trojcu domaće scene; Frxu, Pete Duxu i Rrramon! aka Yeshu dok će se VJ-ingom pozabaviti Liik i _polygon. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 75 kn, a na dan Tuluma 95 kn.

Kako sunce jače grije tako mi postajemo sve darežljiviji pa vam poklanjamo 2×2 ulaznice ukoliko točno odgovorite u komentaru na ovaj članak – Koje je godine i prema izboru kojeg časopisa Erol Alkan proglašen DJ-em godine?

Pobjednike ćemo odabrati nasumičnim odabirom ( likeovi vam uvijek idu u prilog ) i objaviti najdalje u četvrtak 10. svibnja. Sretno!!

Partijaner preživio pad s 20 metara visine

Još uvijek smo u nevjerici pa ponavljamo video u kojem je Hektor Wrótniak šokirao posjetitelje Creamfields Music Festivala u Sydneyju prvo time što se popeo po 20 metara visokim skelama, a još više kad je s iste visine pao na pod ispred zapanjenih posjetitelja festivala. Još nevjerojatnije je da je nakon svega jednostavno ustao, pri čemu mu je pomogao jedan redar. A zavrijedio je i silne ovacije.

{youtube}oE7Xr_mscSU{/youtube}

Wrótniak je ipak hospitaliziran, ali je ubrzo otpušten iz bolnice, nakon čega je uporno pokušavao ponovno ući na festival. Više sreće nego pameti, zaključili bi.

Skrillex, Diplo i A-Trak na limenci Pepsija

Coca-Cola je već doživjela uspjeh preko njihove “Club Coke” linije koju su reklamirala poznata lica elektronske glazbe David Guetta i Daft Punk, pa je kako je to uobičajeno bilo i dosad, red je da Pepsi uzvrati svojom kampanjom.

U pripremi je sredinom svibnja 25.-godišnjica kampanje, pa će Pepsi obilježiti izlazak Michaela Jacksonovog hita "Bad" s nizom remiksa koje će napraviti aktualne elektronske zvijezde Skrillex, Diplo i A-Trak. Ekskluzivno izdanje u njihovim verzijama bit će dostupno preko promotivnih Pepsi limenki s kojih će biti moguće „smart phoneom“ skenirati kod i preslušati pjesmu.

Koliko elektronska glazba postaje mainsteream govori i činjenica da su Britney Spears i Christinu Aguileru zamijenili Skrillex, Daft Punk, A-trak i drugi.

Iz britanskog undergrounda u Makarsku

Popisu izvođača Echo festivala u Makarskoj pridržit će se i britanac Sully. Sullyjevu glazbu možemo opisati kao kombinaciju dubljih elemenata dubstepa i  funky garage swinga. Kritika ga voli, a nakon singla „Phonebox“ prema kojem je jedan od najprespektivnijih producenata u Velikoj Britaniji u posljednjih pet godina i albuma "Carrier" objavljenog prošle godine bit će ga zanimljivo čuti i kao Dj-a na paži Buba.

{youtube}pvjqt1FAA0o{/youtube}

Pedestrian je svrstan u kategoriju bass glazbenika na koje je potrebno obratiti pozornost u 2012. Nakon izdanja "Hei Poa" za Push & Run došla je i podrška Gilles Petersona, Bonoboa, Commixa i drugih dok su mu remiksi za Gang Colours, Emile Sandé’  i veliku Lauryn Hill pomogli da se čuje još dalje za njega. Pedestrian se odlično uklapa u opuštenost koja znači ljeto u Makarskoj.

{soundcloud}https://soundcloud.com/pedestriansound/pedestrian-trix-mix{/soundcloud}

Klic je nadareni britanski glazbenik još uvijek istražuje granice između house, disco, garage, techno glazbe koja se proteže od UK garagea do Detroit techna, pa će se u takvom izdanju predstaviti i u Hrvatskoj, a Medlar će se pojaviti  iz deep house scene na kojoj je u ovoj godini izdao eksluzivne materijale za Wolf Music.

Echo festival će seodržati od 22-24. lipnja na makarskoj plaži Buba,