Skip to main content
  • alt
  • 5.10.2014.

10 festivala kojima ispraćamo 2014.

 
Ljeto je završilo. Festivalsku sezonu smo fino složili i pospremili u ladicu za slijedeću godinu. No jesmo li? Jesmo li zaista?

 
Iako tradicionalno početak jeseni donosi neobjašnjivi werterovski spleen i melankoliju za sve scenoljupce koji uživaju u dugim noćima i umorno nasmijanim jutrima, koji ostavljaju komadiće sebe na podijima i livadama i vraćaju se kući sa srcem tri broja većim, ipak još nije sve završeno.
 
Posljednje mjesece 2014. obilježit će nekoliko velikih festivala i partyja koji su svoju adresu na vremenskom time lineu odlučili upisati izvan uobičajenih ljetnih proljetno/ljetnih gabarita. Kako svi dobro znamo, granice su iluzorne i većinom samonametnute pa vam donosimo pregled deset fenomenoznih glazbenih događaja koji će u narednim mjesecima tjerati svijet na pokret i ljubav.
 
Pa eto ih, stižu. Stoga jabućicu simo:
 
1. Time Warp US
28.- 29. studenog
Kingsbridge Armory 
New York, SAD 
 
Ulice Bronxa će se zatresti pod suverenom dirigentskom palicom Svena Vatha i Richiea Hawina, Dixona i Dj Tennisa i istaknutih lica njujorške glazbene scene.
 
2.Creamfields Buenos Aires
8. studenog
Autodromo de Buenos Aires 
Buenos Aires, Argentina 

alt

 
Buenos Aires je ugostio već festivale kao što su ULTRA i Time Warp ali ovaj trinaestosatni rave je ono što buenosairčani i svi oni koji se tako osjećaju čekaju, Postava festivala uključuje zavidna imena. Već spomenuti Vath i Hawtin, Tale of Us, Art Department, Guy Gerber i mnogi drugi, naravno poduprti svježom domaćom krvi.
 
3. Subsonic Music Festival
5. – 7. prosinca
Riverwood Downs Mountain Valley Resort 
Monkerai, Australija
 
Započeo je kao psytrance i dub festival koji je sa raširenim rukama dočekao sve ostale izvođače elektronske glazbe i stoga će se Austraija ovoga prosinca njihati na ritmove Jamesa Holdena i Factory Floora, Mikea Huckabya, Ellen Allien i Eli Verveine.

alt

 
4. Iceland Airwaves Festival 
5. -9. studenog
razne lokacije
Reykjavík, Island
 
Na ovom festivalu sa petnaestogodišnjom tradicijom, koji je ove godine odlučio uključiti i mnoge lokalne talente, u Reykjaviku će vas dočekati i Thomas Barfod, Caribou i Kalela.
 
5. I Love Techno
8. studenog
Flanders Expo Center 
Ghent, Belgija
 
Puna dva desetljeća na festivalskoj mapi ove godine I Love Techno je svojim patronima pripremio fenomenalan lineup.Underworld,Paula Temple, Jamie Jones, Jeff Mills, Dave Clarke… je li uopće potrebno da navodimo dalje?

alt

 
6.Time Warp Nizozemska
6. prosinca
Jaarbeurs
Utrecht, Nizozemska
 
Iako je ovo sjeme niknulo u njemačkoj mladice su se zaflancale dalje i tako je i ovo nizozemsko izdanje festivala postiglo zavidan uspjeh. Na repertoaru su upisana imena kao Ricardo Villalobos, Monika Kruse & Karotte, Chris Liebing i Sven Väth, DJ Tennis, Maya Jane Coles…
 
7.Strawberry Fields 
21. – 23. studenog
Victorian Bush 
Melbourne, Australija
 
Četiri sata vozikanja sjeverno od Melbourne i tamo ste. Pripremite se na fantastične setove pod vodstvom  svježeg mesa Maxa Graefa, HNNYa i onih koje već poznajemo i volimo Setha Troxlera, Âmea, Pachanga Boya, Trus’me-a…
 
8. Rewire Festival 
7. – 8. studenog
razne lokacije
Hag, Nizozemska
 
NIzozemska vam je u prosincu pripremila ovu dvodnevnu poslaticu za polizati prste i uz izvođače poput Jamesa Holdena, Leea Gamblea do Kode9-a i Bohren & Der Club Of Gore ponose se time da su za ove evente odabrali i neuobičajene lokacije poput Grote Kerk, goleme stare crkve u Hagu i stoljetne elektrane.

alt

 
9. Le guess Who?
20. – 24. studenog
Tivolivredenburg
Utrecht, Nizozemska
 
Ovaj festival nastavlja rasti i ove godine je 4 dana nezaboravnih provoda smjestio na 15 različitih lokacija. Naučio je ekspertno hodati po užetu koje je s jedne strane vezano za indie glazbu a s druge strane ga čvrsto drži elektronički beat. 
 
10. Alfa Mito club to Club
5. – 9- studenog
razne lokacije
Torino, Italija
 
U petodnevnoj glazbenoj katarzi i  šetnji kroz žanrove posjetitelji će se moći raskalašiti na izvođače kao što su Ben UFO i Ron MOrelli,  Caribou, Apparat, Vessel, Ben Frost, Marcel Dettmann, Miles Whittaker…
 
Ovo je posljednje sočno jesensko voće. zagrizite ga i pustite neka vam se sokovi cijede niz bradu sve do nekih novih najava i iznenanđenja koja će nas uvesti u 2015. Ostajte nam zdravo i budite dobri.  
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk