Skip to main content
  • 21.04.2022.

3000Grad: Umjetnički kolektiv iz Njemačke sprema festivalsku premijeru na Pagu

3000Grad je umjetnički kolektiv iz Mecklenburg-Vorpommern u sjevernoj Njemačkoj sa sjedištem oko 100 kilometara sjeverno od Berlina

Piše: 


Njihov dom se nalazi u sredini Mecklenburškog jezera, tzv. 'zemlje tisuću jezera'. Mnogi uspješni umjetnici izašli su iz kolektiva kao što su Besvendsen, Monolink, Mollono.Bass, Kollektiv Turmstraße, Kombinat100, Dole & Kom, JPattersson, Bonfante i mnogi drugi.


Photo by Vandrey

Duga obiteljska povijest kolektiva 3000Grad

Obitelj 3000Grad od kasnih 90-ih organizira događanja s fokusom na elektroničku glazbu. Godine 2006. osnovane su izdavačke kuće Acker Records i 3000Grad Records. Osim toga, stvoreni su legendarni događaji poput ‘Wanderzirkusa’ u Berlinu i Hamburgu, gdje se spajaju glazba, performans i cabaret. Ubrzo su nastala druga nacionalna i međunarodna događanja.


Foto Fazemag.de

Glazbena orijentacija događanja 3000Grad kreće se od downbeat i world glazbe do housea i techna. Od 2001. 3000Grad je dio Fusion festivala. Posljednjih godina umjetnici ekipe dizajniraju i sviraju na pozornici 'Sonnendeck'.

Festival 3000Grad: prekrasan čarobni svijet

Od 2009. godine kolektiv je domaćin svog omiljenog festivala 3000Grad u srcu sjeverne Njemačke. Festival je jedinstvena simbioza performansa, kazališta i glazbe te predstavlja vrhunac godišnje festivalske sezone za kolektiv. Festival nudi bogat program glazbe uživo, DJ-a, kabarea i umjetnosti.

3000Grad & Acker Records: Glazbena raznolikost s renomiranim umjetnicima

Etikete 3000Grad Records i Acker Records su tijekom godina izrasle u cijenjene institucije za elektroničku glazbu. Obje etikete svojim katalozima predstavljaju široki glazbeni spektar najviše kvalitete. Glazba izvođača poput Stevea Buga, Henrika Schwarza, Kölsch, Einmusik, Olivier Giacomotto, Matan Caspi, George, Super Flu, Monkey Safari, Acid Pauli, Mila Journée i mnogih drugih našla je svoj dom na etiketama obitelji 3000Grad.

Premijerni festival u Hrvatskoj

3000Grad am Meer je festival proizašao iz ovog kolektiva koji se premijerno održava od 9. do 12. lipnja u Novalji na Pagu. Domaćin festivalu su klub Kalypso i plaža ispred kluba, a posjetitelji do ulaznica mogu doći na linkovima niže. Postoji i opcija kampa sa različitim vrstama smještaja, a line up možete pronaći ovdje.

∞ 3000Grad KAMP & ULAZNICA ∞
bit.ly/Ticket-Travel-Hosting_3000GradAmMeer

∞ SAMO ULAZNICA ∞
https://bit.ly/Only-Ticket_3000GradAmMeer

FB EVENT
3000Grad am Meer ~ Insel Pag / Kroatien

sonus 2
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.