Skip to main content
  • 22.04.2022.

Gunther Krabbenhoft – njemački umirovljenik koji još partija po Berghainu

Viralna zvijezda, hipster, modna ikona i maskota berlinske party scene

Piše: 


Raznolikost Berlina je stara vijest. Proteže se od kulinarske scene do svijeta mode.

Berlinčani se trude da se izraze prema van koristeći svoj stil kao manifestaciju onoga što jesu. Moda je nešto što se mijenja s vremenom, što ima smisla kako se mi mijenjamo s vremenom. Postoje oni koji ne skaču na svaku modnu kolekciju i umjesto toga kreiraju vlastiti izgled po mjeri, stvarajući bezvremensku estetiku. Günther Anton Krabbenhöft živi je dokaz.

Prvi ga je primijetio Björn Akstinat iz njemačkog modnog bloga Schickaa, koji je fotografirao Günthera Antona Krabbenhöfta na postaji U-Bahna u crvenom šeširu za kuglanje, žutoj leptir mašni i bordo kožnim rukavicama za vožnju. Iako je Berlin jedan od najhipsterskih gradova, on definitivno posjeduje stil – Günther je postao novi cool i elegantni umirovljenik u Njemačkoj.

Od tada Günther Krabbenhöft objavljuje moderne slike (i neke selfije) kako bi zadovoljio svoju rastuću bazu obožavatelja na Facebooku i Instagramu. Kruži internetom i postao je prava zvijezda. Štoviše, voli klubove; kada većina ljudi uživa u mirnom nedjeljnom poslijepodnevu, Günther preferira ples i ljuljanje od očaravajućih ritmova u Berghainu.

Zapravo, postao je pomalo maskota berlinske party scene. On je na ovoj zemlji već 75 godina; proveo ih je 46 u Berlinu i, konkretno, 30 godina u Kreuzbergu.

Svjedočio je počecima Love Parade

Sada u dubokoj starosti, uživa u mirovini sa svoja dva unuka. Voli popiti kavu s prijateljima, ležerne stvari koje ispunjavaju vrijeme tipičnog osmogodišnjaka. No ono što ga kategorički izdvaja od uobičajenih aktivnosti starijih je sklonost zabavama – što radi tri puta tjedno. Osim njegovih redovitih odlazaka u teretanu i kazalište, što je prilično za nekoga njegovih godina – iako se čini da godine nikad ne smetaju Güntheru.

Njegov ekscentričan i elegantan ormar uključuje sužene hlače, traperice, leptir mašne, šešire i košulje. Čini se da može izvesti bilo što u svom modnom repertoaru. Od šešira i naočala pa sve do cipela, čini se kao da se uvijek priprema za fotografiranje u modnom časopisu. Stilsku inspiraciju crpi iz 1920-ih, kao i iz 50-ih i 60-ih, iako je tijekom godina usavršio vlastiti izgled. Sreća je element transparentan u svim njegovim zamkama. Iako bi neki mogli tvrditi da je malo vjerojatan kandidat, on je definitivno nova ikona stila u Njemačkoj.

@guntherkrabbenhoft #dance #lifeisgood #dancehasnoage #berlin #music #dancer #enjoylife ♬ original sound – guntherkrabbenhoft

@guntherkrabbenhoft Kaum da! #eatsleepdancerepeat #tanzenhilft #dancer ♬ original sound – guntherkrabbenhoft

@guntherkrabbenhoft #enjoylife #dance #dancehasnoage #summervibes #berlin ♬ original sound – guntherkrabbenhoft

@guntherkrabbenhoft #dancehasnoage #dance #enjoylife #berlin #music @stellabossi Bookings: @marta_pr_ ♬ original sound – guntherkrabbenhoft

@guntherkrabbenhoft

Alter schützt nicht vor Lässigkeit!

♬ original sound – guntherkrabbenhoft

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.