Skip to main content
  • 17.06.2016.

80 umjetnika, 4 pozornice i 4 dana za slavlje života!

Kolike su bile šanse da su sve osobne povijesti, događaji, peripetije i slučajnosti, dani i noći s toliko varijabli, vodile do trena da stvore tebe, onu svijest koju osjećaš kao esenciju onoga što jesi?

Sama ova činjenica miniskulnosti mogućnosti da hodaš zemljom sasvim je dovoljna da slaviš život i sve ono što on sa sobom nosi, sve dobro, loše i ono što spava bilo gdje na skali između. No kako je glazba ovdje ne bi li amplificirala ono naličje življenja u kojem sretan dižeš ruke prema nebeskom svodu i barem na tren je sve na mjestu i točno si tamo gdje trebaš biti tako je ustoličen i jedan festival koji za nomenklaturu uzima ništa drugo da jednostavnu samo-objašnjavajuću sintagmu Life Celebration.

 
Nakon 6 prekrasnih godina u tvrđavi Punta Christo psytrance festival Life Celebration od 7. do 11. srpnja seli na svježu lokaciju – Monte Madonna u Šišanu. Svetica (Monte Madonna) je vojna baza u Puli, izgrađena ispod istoimenog brda koje se nalazi istočno od Šišana i sjeverozapadno od Ližnjana. Glavna funkcija ovog objekta bila je zaštita Kvarnerskog zaljeva pa se Svetica naziva i "čuvaricom Kvarnera", a ovoga ljeta čuva snove, nade i želje.
 
 
U četiri dana ponad pozornica predsjedat će krema psihodeličnog krda, oni koji vide više no što materijalnost svijeta pokazuje, onih kojima je klizanje barijerama stvarnosti i opnama razumijevanja sasvim lako i prirodno. Neki su jednostavno ovdje kako bi vidjeli više. Pa u parafrazi usrdnih pitanja jedne male s crvenom kapuljačom- "Zašto imaš tako velike uši?…. da bi bolje čuo 80-ak onih koji će se sjatiti na Šišan kao glazbeni gurui. Među njima je i Val Vashar.
 
Val je tip kojeg ćeš naći kako neumorno prebire po svemu od psychodelic progressivea, hipnotičkog techna pa do zakutaka downbeata. S imenom Val Kurtin na osobnoj ne diskriminra žanrove, svjestan da se biserje nalazi posvuda, pa jedanko komotno šeće putevima proga, techa, minimala, tamnijih efemernih elemenata psihodelije i svega što još putem omađija čekić, nakovanj i stremen. Ne zamara se previše bijelim šumom popularnosti ili komercijalizacije i ostaje vjeran centralnom srcu old school D.I.Y. modusu i, njegovim riječima, "punk as fuck" filozofije

 
Kao cilj glazbene karijere navodi onaj neminovno altruistično hedonistički u kojem miksa, kombinira kopa, traži, razlama i iznova spaja pokušavajući vidjeti koliko se centimetara granica još može pogurati ovoga puta i to će činiti dok god ga usrećuje. Od 2009. u svoje mreže uhvatili su ga Zenon Records i Gitchy Tonic Records, a nije mu strano i podizanja promo zastava za ono što voli pa si ga mogao zateći i kako iz sjene vuče konce iza Ministarstva Psihodelije, čuo si mu glas na efemernom radio valu, nalazio ga po web stranicama u koje lije riječi. Tako to obično i biva s onima kojima je životni moto: "Bolje izgorjeti nego izblijedjeti!"
 
 
A ti si nam slobodan ovoga srpnja progorjeti na čuvarici Kvarnera do same srži sebstva. Za tko i kada baci oko na vremensku traku događanja ovdje i propleši svoj put do spoznaje svega onoga što trebaš znati! Voli život, slavi život!
sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju