Skip to main content
  • 17.06.2016.

Franky Rizardo i Doorly na domaćem tlu!

Kreneš li baš nabrijano na jedan roadtrip domaćim klupskim punktovima i zatekne li te dromomanijom pogonjeno stopalo na samome jugu neminovno ćeš pokoju zoru dočekati u Revelinu.

 
Kao klub koji je sebi pridodao epitet kulturni odlučio ga je i opravdati fenomenalnim ljetnim postavom događanja pa da graditelji 15. st nisu uzalud kamenje slagali u zidine potrudi se opravdati njihovu predanost parkiranjem mesa pod zvijezdano nebo Dubrovnika na glazbenoj pozadini internacionalnih meštara beata.
 
Furamo vas tako na mali teaser glazbenih bakanalija kako lipanj puže svome kraju. Naredni petak, 24. lipnja, među stoljetne tišine zidina upada jedan gospodin uzgojen na plodnom nizozemskom glazbenom tlu. Imena koji ponosno nosi svaki član mafijaške klike, Franky, prezimena Rizardo, ne šalje nikoga da spava s ribama već se povlači u dvorac housea. Jednako komotno osjeća se na velikim festivalskim pozornicama i u malim tamnim klubovima znojnih zidova, a za izdanja se simultano grabe OFF, Defected i Spinnin', dok Flow radio emisija na nizozemskoj stanici SLAM!FM nalazi vremenski punkt između onih Sandera Van Doorna i Nickyja Romera i postaje sve esencijalniji dio globalne house panorame. 

 
Kako sam objašnjava: "Mislim da me je sviranje na vrlo raznolikim pozornicama naučilo kako da radim s različitim profilima publike, radije nego da svaki show samo pokažem jedan trik. Ne želim biti pony koji zna samo jedan trik. Samo želim doći i odsvirati svoj set dizajniran specifično za tu jednu noć." Radna etika konja za vuču koji ne izlazi iz studija i paralelno u raspored ugura 70-ak svirki u dva mjeseca, neumorna ljubav i promatranje house scene kao prostora slobde i inovacije, čini ga jednim od onih o kojima ćeš zasigurno slušati u desetljećima koja dolaze.

FB EVENT: Franky Rizardo

 
1. srpnja vrijeme je pak da pozdraviš jednog Martina. Gospodin Doorley hodočasti aerodromima ne bi li se zatekao na domaćem tlu nakon užurbanih ulica Los Angelesa. Prošlo je samo nekoliko godina od kada ga je Pete Tong osluhnuo stručnim uhom i prognozirao velike stvari, no čak ni on nije mogao predvidjeti koliko brz će uspon prema zvijezdama zaista biti. Samo 2016. donijela je već dva Essential Mixa, višestruke brojeve 1 na Beatportu i Traxsourceu, produkcije za Ushera i Nicky Minaj kao i dijeljenje pozornice s Prodigyjem, a tu su i izdanja za Cajual, Dirtybird i Hot Creations. 

 
Čini se pomalo neobično zamisliti ovako brz uspon za tipa koji je vodio svoj party u običnom klubu i odjednom ga gledaš za pultom na Time Squareu u New Yorku i kako je redovno na turneji uz Fatboy Slima. Od skromnih početaka Doorly and Friends Evenata odjednom se zatekao s rezidencijom u Ministry of Soundu (London), AIR-u (Amsterdam), Soundu (Los Angeles), Canal Millsu (Leeds), Pikes Hotel & Sankeysu (Ibiza), Sisyphosu (Berlin)… No što drugo očekivati od onoga koji čvrsto vjeruje da je svaki set jedno live nerazrijeđeno unikatno iskustvo i ne boji se beskonačnih sati rada. 

FB EVENT: Doorly @ Revelin Club in Dubrovnik, Croatia

 
A ti se uz Revelin u svom kutu ne moraš bojati tihih noći! Skokni na službene stranice, prošeći, istraži, čeka nas jedno dugo toplo, rasplesano ljeto. Uživaj u svakom danu i stvori nezaboravne priče i sjećanja ponad dubrovačkih valova!
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2