Skip to main content
  • 24.10.2017.

ADE spektakl je završio, a Awakenings je ‘kralj’ techno partya

Pet dana glazbenog hedonizma do sada najbrojnijeg Amsterdam Dance Eventa zatvorilo je svoja vrata i potvrdilo jednu stvar, to je najbolji glazbeni događaj koji elektronička scena nudi.

Piše: 

Bilo da ste došli poslovno gdje ste većinu vremena proveli na raznim konferencijama sa renomiranim predavačima ili ste došli kao znatiželjnik koji je došao uživati u zvukovima kroz sve žanrove koje plesna scena nudi, vaše želje ovdje su zadovoljene. Preko 395 000 posjetitelja našlo se diljem Amsterdama i pretvorilo 22. izdanje ADE-a u najvećeg do sada.

Glazba koje se mogla čuti na preko 140 lokacija svira 24/7, ali na ovogodišnjem ADE-u posebnu pozornost dobile su i druge zemlje čija elektronička scena zaslužujue svaku pažnju pa je tako Maroko dobio veliku pozornost, jer sa svojim spojem orijentalnih zvukova i modernih plesnih bitova nudi puno toga, kao i festivali koji se odvijaju te spoj afričkih, europskih i islamskih običaja koje stavlja pod isti krov, dok su pozornost još dobile Kina, Francuska i Belgija.

ADE Soundlab bio je među najpopunjenijim događajima jer su vas velika DJ imena provela kroz svoji studio u kojemu se događa sva ta čarolija pa su tako svoje iskustvo podjelili underground velikani Richie Hawtin, KiNK i Tiga dok su mainstream figure future house heroj Oliver Heldens i novi-stari najpoplarniji DJ, Martin Garrix pričali kako napraviti jedan hit.
{youtube}p5hZShdivjs{/youtube}

Kada je u pitanju glazbeni izbor, ponuda je bila zadovoljavajuća za svakoga. Od Underworlda u Rjksmuseumu do Jameszoo & Metropole Orchestra te Colin Benders u Rembrandthuisu.

Želimo vam još objaviti pet najboljih fotografija sa Awakeningsa koji potvrđuje kako je kralj techno evenata koje će vam uljepšati dan, dok će vam izbor pet najboljih setova u sekundi podići raspoloženje.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk