Skip to main content
  • alt
  • 4.03.2015.

Američki časopis odabrao hrvatski festival u top 10

Iako bi vaša skromna autorica voljela misliti da se sve može prenijeti riječima to nije istina. Sama definicija nečega što oduzima dah je da tijelo preplavi tolika emocija da ono zatrokira na jednom od najbazičnijih procesa. 

 
Znate na koji zvuk mislimo, onaj izdah kada spoznaš nešto i osjetiš to tako jako da samo stojiš s na pola otvorenim ustima u potpunosti imerziran u iskustvo.
 
Američki glazbeni časopis Paste odlučio je pronaći deset takvih festivalskih iskustava koji oduzimaju dah pa su u svrhu ovog pothvata prošetali diljem globusa i na 4. mjestu se zaustavili u Tisnom.

alt

 
Ovdje ih je dočekao veliki električno golemi sisavac. Electric Elephant je opisan kao onaj koji je: “smješten malo izvan hrvatskog uspavanog ribarskog mjesta, a privlači neke od najvećih DJ-a house glazbe”.
 
Surle gore za festival koji će se ove godine održati od 9. do 13. srpnja i posjetit će nas imena poput Todda Terryja i Lindstroma, ali kako smo globalno poznati po prekrasnom plavom moru, na čijim pučinama ljudi iznova pronalaze sebe, tako je Paste ujedno naglasio i partyje na brodovima s tijelesima koja urlaju i usklađuju svoje njihanje s onim valova.

alt

 
Tko nam se još ugnijezdio na listu? Na prvom mjestu našao se Worldwide Festival u švicarskom gradu Leysinu kojeg je osnivao Gilles Peterson. Na broj dva zasjeo je američki festival Sasquatch! koji se održava u George amfiteatru u Washingtonu.
 
Mjesto iznad Tisna našao se norveški Traena Festival koji se održava na 60-ak kilometar od kopna udaljenim sićušnim otocima Husoya i Sanna, dok se na mjesto ispod slona skućio G! Festival na Farskim otocima, gdje ekipa pleše po improviziranim pozornicama pješčanih obala, nogometnih igrališta i pragovima lokalnih domova.

alt

 
Na mjestu broj 6 nalazi se japanski Fuji Rock Festival dok se iza njega cuka engleski Wilderness Festival na imanju Cornbury Park u okrugu Oxfordshire.
 
Na osmici je velški Festival Number 6 dok se na predzadnje uklesao Lake of Stars u Malaviju, i napokon na zadnje mjesto uklizao je najpopularniji islandski festival Iceland Airwaves. Nimalo loše društvo za Lijepu Našu, nimalo loše!
 
 
sonus 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2