Skip to main content
  • alt
  • 4.03.2015.

U skladištu pronađeno 13 zaboravljenih vinilnih preša

Ako ste imalo u petlji skliskog crnog vinila jasno vam je da je industrija u boljoj formi no što je bila desetljećima.

 
Svakako, kada se po prvi puta pojavila digitalna mogućnost pohrane glazbe prirodna ljudska znatiželja u vezi novih tehnologija spremila je vinilke neko vrijeme na san. Ipak u novom tisućljeću rado šećemo vrtovima retra, remaka i revivala, pa su tako i ovi glazbeni krugovi materijalizirane glazbe iznova našli svoje mjesto pod strobom.

alt

 
No kako je tržište sve gladnije dobre glazbe u ovom sjajnom formatu tvornice se trude držati korak s potražnjom i moraju odbijati nove narudđbe no u Kanzasu bazirani Quality Record Pressings je upravo naletio na zlatnu žilu i mokri san svakog tko se ikada zanjihao uz gramofon.
 
Potpuno neočekivano su udvostručili proizvodni kapacitet i postali jedni od najvećih američkih proizvođača vinila. Vlasnik tvornice Chad Kassem dobio je info da se u Chicagu nalazi skladište puno godinama nekorištenih preša, koje su se koristile u 90-ima kako bi pokrile potrebe izvoza na indijsko tržište ploča.

alt

 
Trebale su ponovo oživjeti i zabučati 2003. no zbog financijskih poteškoća tvornica nikada nije iznova otovorena. Kassem je veikim začuđenim dječjim očima komentirao kako je osjećaj bio “kao da otvarate trezor Ala Caponea i zaista nešto nalazite u njemu”.
 
Quality Record Pressing je za sada zatrpana naruđbama za narednih tri do 4 mjeseca i podvostručavanje proizvodnog kapaciteta će uvelike pogurati poslovanje. Svijet čini se ne prestaje plesati!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2