Skip to main content
  • alt
  • 7.10.2014.

Amsterdam Dance Event

Bok bok scenoljupče. Čujemo da si se oduvijek želio zaletjeti do Amsterdama na nekoliko dana pa evo ti i savršene prilike.

 
Uskoro započinje događaj koji je namijenjen pravim istinskim zaljubljenicima, onima koji glazbu žive a ne onima koji samo žele pustit nešto da svira dok brišu prašinu.
 
S početkom 15. listopada ovaj ekstenzivan program će vas kroz pet dana, sve do 19. listopada, provesti kroz cjelu lepezu glazbenog lifestylea i ponudit će vam takav nevjerojatan raspored da ćete poželjeti da dan ima barem dvostruko više sati. Uz samu glazbu ovdje će se naći i radionice, umjetnički i filmski programi, razgvori, paneli i okrugli stolovi sa izvođačima i producentima i raznoliki sočni eventi koji će vas ponešto naučiti i ostaviti vam sjećanja za čitav život.

alt

 
Uz to što će časopis DJ Mag upravo na ovom više dnevnom eventu objaviti ovogodišnjeg uzurpatora trona na listi 100 naj DJ-a moramo istaknuti neke od događaja na dnevnom planu i programu:
 
1. Njemački elektronički label Kompakt sa tradicijom od dva desetljeća vraća se u četvrt Crvenih Svijetljki i posjetitelji će imati prilike prvi doznati za nove ekskluzive, popričati sa teamom i uživati u izvedbama onih koji se nalaze pod njihvom krilom.
 
2.  Amsterdam Dance Event drawn live je program u kojem će ilustratori svakodnevno uživo u mediju crteža bilježiti što se događa. Galerija će se updateati svaki dan i biti dostupna na MixTup Gallery.
 
3. Uncovered: Umjetnost covera albuma – u mini Galeriji će biti predstavljena najoriginalnija umjetnička djela koja su se u zadnjih 12 mjesci našla na coverima albuma
 
4. Boy George na ADE Music Talks – u kojem će gospodin koji je slavu stekao sa Culture Clubom govoriti o svojoj karijeri, o penjanju po top listama i sadašnjoj promjeni tempa kao internacionalni DJ.

alt

 
5.  ADE Ableton Playground Space – Gdje će Ableton predstaviti radinice za svoj novi Live 9 software paket i inovativni Ableton Push MIDI controller
 
6. Focusrite Novation Showcases – Novation će predstaviti široki raspon kvalitetne nove opreme koja pomiče granice kao što je  Bass Station II i MiniNova, MIDI kontroleri kao Launchpad i Launchkey serije i još mnogo mnogo toga za one koji su fascinirani tehničkim aspektom stvaranja glazbe
 
7. Native Instruments Showcases –  ova njemačka tvrtka pozvala je neke od najvećih imena DJ svemira da pokažu mogućnosti njihova novog softwarea, opreme i dodataka
 
8. Mix, Mingle & Move – sjajno iskustvo druženja u amsterdamškom art'otelu spojit će izložbe fotografija i ilustracija sa funkom, soulom i hip hopom u pozadni kako bi vaše minglanje proteklo glatko i ugodno
 
9. ADE Sound Academy predstavlja: 4D zvuk –  scencima osobno najzanimljviji od navedenih evenata je predstavljanje nove stepenice u iskustvu slušanja uopće a demonstraciju budućnosti glazbe će vam između ostalih dati Vladislav Delay, Max Cooper i Stimming

alt

 
10. Films @ ADE – tijekom cijelog eventa moći ćete gledati filmove i dokumentarce koji se bave glazbom a među onima na koje ćete moći baciti oko i uho u mračnoj dvorani naći če se i Dream of Wires, Rewind 4Ever: The History of UK Garage, Gabbers! and Power To The People…
 
Ali to nije sve. Oh ne, ne, ne! (Naručite li odmah dobijete još i set noževa… šalimo se… možda). Panel na kojem će se odvijati intervjui zaista je posložio zavidnu postavu i pozvao ljude od kojih ćete doista moći naučiti ponešto i saznati kako je živjeti život koji se vrti oko glazbe, koliko je teško ili lako uspjeti, što se novo sprema i zato je život lijep.
 
Posebno izdvajamo intervju u kojem će Jean-Michel Jarrea intervjuirati Armin van Buuren na ADE Conference. Možete li zamisliti uopće bolju osobu da postavlja pitanja svom bratu po beatu.

alt

 
Troxler, sa svojom šamanskom sposobnošću slaganja stova koji vas bacaju u trans, ovoga puta će govoriti i podijeliti što misli o trnutnom stanju na EDM sceni.
 
Q&A s Hansom Zimmerom, majstorom kombiniranja klasičnog i elektroničkog zvuka, probližit će vam neke od njegovih novih projekata i Hans će popričati o tome kako izgleda put prema vrhu i koliko truda je potrebno da se tamo i ostane. 
 
Ako vas je ovo zaintrigiralo puni raspored  za ovih pet dana glazbene nirvane naći ćete ovdje. Nadamo se da će barem neki od vas imati prilike zateći se u Amsterdamu baš tada i da ćete podijeliti svje iskustvo s nama. Želimo vam ugodan dan i rave on.
 
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk