Skip to main content
  • 3.05.2020.

Češka kulturna inicijativa za spas nezavisne scene – Festival NIC2020 (Nothing2020)

U Pragu se prošlog petka, 1. svibnja održao "festival ničega" kako bi pomogao nezavisnoj sceni (umjetnicima, klubovima, radnicima u kulturi, kazalištima i galerijama) tijekom pandemije koronavirusa.

Piše: 


Ovaj kreativni sektor našao se u značajnom problemu u cijelom svijetu te je očigledno da mnogim kulturnim institucijama prijeti gašenje, odnosno brisanje sa kulturne mape. U projekt se uključilo nekoliko stotina prostora pogođenih krizom.

NIC 2020 (Nothing 2020) je omogućio ljubiteljima umjetnosti kupovinu ulaznica za nepostojeće događaje u prostorima širom Češke kako bi sakupili novac namijenjen za plaće umjetnika, inženjera zvuka, scenskih radnika i ostalih pogođenih u umjetničkom sektoru. Kulturne institucije ne mogu ponuditi sadržaj zbog izvanrednog stanja, ali ipak publika je pozvana da pokaže svoju podršku – kupnjom karte za ništa.

Ulaznice su se kretale od 20 čeških Kruna (5,60 kn) za obična sjedala, do 5000 Kruna (1396 kn) za VIP mjesta.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk