Skip to main content
  • 14.08.2018.

Divovi Sonus festivala 2018.

Supersonični sliv svih stvari sjajnih, srčanih, sretnih. Srazmjerno spektakularan spoj sustavno složenih sonornih sistema svjetskih senzacija.

Piše: 


Sonus se vraća u ovom izdanju na zrćki pijesak obilježen rasplesanim stopalima od 18. do 24. kolovoza sa 60 izvođača globalne house i techno scene. No, kako sve detalje loviš suvereno na Sonusovim stranicama, danas smo ovdje za eci-peci-pec odabir predstavljanja nekoliko velikih s kojima ćeš novim domom na pet dana i noći zvati zrćke klupske zvijeri, a to su Kölsch, Tale Of Us i Jennifer Cardini. Pa krećemo.

Kao prvo klikni na ovo —> https://www.kolschofficial.com/ … sada kada si se nasmijao kao i mi, donosimo nekoliko činjeničnih okosnica. Ovaj hibrid Irca i Nijemca živi u Danskoj i punoga je imena Rune Reilly Kölsch. Svojim label domom zove Kompakt, koji 2013. izdaje LP imena "1977", s trakama poput Loreley, Opa, Oma i  Goldfisch, u kojima gospodin Kölsch iznova piše pravila technu, unoseći u njega melodiju na kralježnici emocije, a vraća se na Kompakt s još jednom temporalnom oznakom albumom "1983" koji više manje služi kao produkcijski master class za napredne. Prvi album oblikovan je idejama djetinjstva, sanjarenjima, sjećanjima na dane u kojima je sve bilo moguće i zamišljenim svjetovima dječje mašte, dok se drugi referira na prvo putovanje – beskonačnu cestu za jednog šestogodišnjaka koji prolazi Europom od danske zime preko proljeća sve do ljeta na jugu Francuske. Redovni je gost Pete Tongova BBC Radia1, Spacea i fabrica, Amnesie, a imao je čast biti i na zatvaranju Ushuaie. Kralj kombiniranja elektronike s pianom i strunama ostaje jedan od najtraženijih i najiskrenijih tipova na sceni.
{youtube}mVM8D0BQLyY{/youtube}

Matteo Milleri i Carmine Conte zajedno čine ono što plesni ti poznaje kao house, disco i techno nastrojeni duo – Tale Of Us. Pa koja je to naslovna priča iskustva, užitka, gubitaka i pobjeda koju momci pričaju globalnim pultevima? Mjesto radnje je Milano gdje se upoznaju još u klincezaštvu da bi ih glazbene estetike spojile i povele put novoga doma u Berlinu. Neobičnog produkcijskog ethosa koji istovremeno djeluje kao da hitno želiš eksplodirati i postati dio svega, ali se suzdržavaš uz oscilirajuće vibrirajuće klavijature, udaraljke i akorde koji te progone kao divlja zvijer još danima kasnije, stvarajući ambijent tajne i iščekivanja, momci liju sve što imaju u svoju glazbu. Ciljaju na moć glazbe da pokreće emocije i istražuju nesvjesne predjele svega onoga što si mislio da is zaboravio i što bi volio nikada ne zaboraviti.
{youtube}JWpZndltJPs{/youtube}

Na relaciji Berlin-Paris živi jedna Jennifer. Gospođica Cardini prvo meso rasplesala je u pariškom klubu Pulp sa svojim receptom housea koji je potom povela čitavom Europom i transkontinentalnim trasama. Kroz 15 godina jahanja pulteva spojla je house s techno, electro i disco elementima, a plesalo se pod svjetlima Panorama Bara u Berlinu, De Schoola u Amsterdam, Luxa u Lisabonu, Good Rooma u New Yorku, kao i na Meltu, Nuit Sonoresu i legendi koja jest Burning Man. Debelo poštivana članica electro imprinta Correspondant i više indie nastrojenog Dischi Autunno labela, Jennifer širi ljubav zvučnim valom gdje stigne Ako nije za pultom zateći ćeš je kako se negdje zasukanih rukava bori za prava LGBT zajednice.
{youtube}3Pagd46Wbxw{/youtube}

Idi pa vidi, dođi pa pleši, sjedni u sjecište Sonusovih sfera i uhvati si upade. Trenutno su u prodaji dostupne povoljnije ulaznice za EX YU posjetitelje po cijeni od 670 kuna (€90), putem online shopova Entrio, Ticketshop.hr ili TISAK Media prodajnih mjesta. Baci oko i uzmi si u obzir da ulaznice za boat partyje i nulti dan nisu uključene u festivalsku ulaznicu, stoga se osjeti slobodnim upecati si svoju niže.
{youtube}oBAdSgJFHCk{/youtube}

Ulaznice za boat partije https://goo.gl/sZPPqQ
Ulaznice za nulti dan – preparty 18.08. https://goo.gl/MerBTb

{youtube}QSRO4aaAmQY{/youtube}

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk