Skip to main content
  • 19.06.2019.

Drugi dan Fortica festivala – Fortica Clubbing

Tamo na obali gdje sunce pali kamen, gdje bure oblikuju krajolik, a škrape skrivaju tajne, gdje trajekti danonoćno iskrcavaju obilnosti turista gladnih bezbrižnih noći i zora uz dnevno ječeču neutihlu janjad, na jugu Paga stoji jedna hrid i na njoj utvrda Fortica.

Piše: 


Starili latini rekli bi za ono snažno, nesalomljivo, sklono se oduprijeti i nositi svoju težinu u svijetu da ima fortitudo. Pa korijenom ove riječi utvrda danas nosi ime koje podaje i festivalu utemeljenom na istim semantičkim kruženjima snage.

Utvrda je jednom branila i zatvarala pazeći na horizont, no danas gleda na paški most i udomljuje Fortica festival koji se odvija 29. i 30. lipnja. Tlocrt 17-stoljetne utvrde kapaciteta je 800 parova stopala, no mjesta za brodske afteraše na brodu "Festini Line" ima za oko 250 duša. Lineup, procedure, početke, krajeve, ukrcavanja, iskrcavanja i korisne info pristizanja i kartiranja upada uhvati na prethodnoj Fortica priči ovdje a dans smo tu kako bismo popričali o drugom danu festivalske egzibicione katarze s paškom soli u kosi.

Nakon što si se poput cvijeta upravo ovog morskog minerala rascvao pod otvorenim nebom na pretežito deep houseu i houseu iz zvučnika u noći sa subotu na nedjelju, zora sviće. Sunce na horizontu obećaje novi dan i nove ljetne glazbene priče u kojima će nedjelja biti posvećena techu, minimalu i laganijim melodičim i groovy techno pritocima. Kako se kamenje utvrde iznova vraća na san i stražu nad paškim mostom, ti se ubacuješ na after na brodu gdje ti suze na oči od divnosti dođu vožnjom kroz velebitski kanal uz soundtrack Less is more kolektiva. Manje je zaista više, more i glazba su dovoljni da se vratiš u centar sebe. I konopi se vežu u gradu Pagu da bi osvježio tijelo i odmorio još od Fortica utvrde brujeću koštanu masu na nekoj kavi na paškoj rivi. Umoči glavu pod vodu, dobro je za dušu, sjedni u Azzuro i osjeti plavo do srži. Odmori oko, zaspi u sjeni i pođi na večeru u konobu "Genius" ili "Na Katine" za iskonske okuse Paga. Vi koji ste odlučili da volite biti neovisno mobilni i stižete vlastitim automobilom, samo pokažite festivalsku narukvicu čoviku na parkingu u samom središtu grada. I kaže čovik besplatno ti je… i bi dobro.

Kako sunce još jednom ljubi more.sada na suprotnoj relativnoj strani svijeta, i ure pokazuju 21.00 sat započinje drugi dan Fortica festivala pod zastavama Fortica Clubbing, koji nastavlja centralnu priču plesa na znamenitim lokacijama paške baštine. Oni s narukvicom upadaju besplatno, dok oni koji dolaze zasebno plesati samo na ovaj party upadaju za 70kn. Ma gdje to plešeš 30. lipnja u ovu toplu nedjeljnu noć? Lokacija je još tajna (shhh) i bit će otkrivena nekoliko dana prije samoga početka festivala. No mačci u vreći su nemirni, pa je tako jedan pobjegao kako bi podijelio da će Fortica Clubbing otvoriti nitko drugi od Liquid, u (ne) stvarnosti realnog  života poznatiji kao Josip Milković.

Neke natruhe lokacije za NIck Praskaton inklinacije istraživanja u tebi su da se na prijelomu tisućljeća tu plesalo uz Petra Dundova i Mr. DJ Daria, da su LIQUID, Antonio Buljanović i Ivan Đani Oguić, danas u organizatorskoj kabini Fortica festivala, kao "Electronic Music Lovers", eksplodirali na prekrasnu badnju noć 2012. Sada, 9 godina kasnije i na liniji sadašnjosti, uz veliku pomoć Less is more-a i podršku Rave or die ekipe dovode kao glavne izvođače Williama Collinsa i Mariana Mateljana nakon kojih pult preuzima mladi i sjajni izdanak novih elektroničara Josip Petrov.

Pa pridruži se sasvim besplatnom zagrijavanju 22. lipnja na paškoj rivi gdje nastupaju DJ-i Fortica teama, a po festivalske upade koji ti uključuju free upad na Fortica Clubbing drugoga dana skoči ovdje ili dođi direktno na lokaciju i plati upad na mjestu već spomenutih 70. Samo ljubav, ples i more. Ljeto je blizu. Pripremi se, opusti se, uživaj.

sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk