Skip to main content
  • alt
  • 12.09.2015.

Elevate festival na čelu napretka!

Elevacija, podizanje, rast, napredak, guranje kolektivnog društvenog naprijed na gorivo mladosti, entuzijazma, glazbe i ljubavi.

 
Zato si ovdje, zato živiš i dišeš, da postaješ bolji, učiš i napreduješ. No ponekad se ova vrlo osobna osobna misija postojanja umreži u mnogo veću strukturu i napredak i otkrivanje novog postane zajednički cilj nekolicine. Baš ovo su gradivni monomeri Elevate festivala glazbe, umjetnosti i političkog diskursa koji će od 22 do 26. listopada protresti Graz.
 
Austrijski festival je kroz prethodnih 10 godina ugostio čitav rog obilja nacionalnih i  internacionalnih umjetnika. Njih preko 500 već je položilo svoje talente kao novu ciglu u gradnju boljeg sutra.

alt

 
Ideja festivala je ispravno oslikati status quo diskursa u svijetu elektroničke glazbe i svih eksperimentalnih sfera u koje ona sipi. Kako granica između undergorunda i mainstreama postaje sve krhkija, jednom zvuk pobune i neo-avangardnog klupsko/kuturnog pokreta, elektronika se sada nalazi u opasnosti rastapanja i razvodnjavanja u trivijalizirane kapitalističke evente bježeći u standardizirane uniformirane komercijalne beatove.
 
Kustosi Elevate-a sebe pak konstantno gledaju kao početnike u životu i uvijek iznova nastoje izumiti nove persone iz fragmenata svijeta koji se neprekidno mijenja. Kako bi glazba sjela u širi kontekst tako se u sklopu ovog festivala unutar njega odvija i podprogram hoergeREDE festivala koji uključuje i književnost, tekstove i eksperimetalni zvuk za cjelokupno iskustvo.

alt

 
Pošto ne žele da ovaj festival bude samo jedan običan party već imaju namjeru i posjetiteljima ponuditi priliku da se druže i razgovaraju s umjetnicima, kako bi bitne informacije proliferirale u lokalnu scenu radi buduće održivosti pokreta, tako je iznova ovdje Elevate Lab sa svojim Music Talks.
 
Na lineup će se ugnijezditi imena poput RP Boo, Hatsick, The Black madonna, DJ Funk, Helm, Philipp Quehenberger, John Heckle, Sigha…. Puni lineup pogledaj na službenim stranicama i upamti: Uči, voli, eksperimentiraj!
sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju