Skip to main content
  • 7.10.2014.

Exit ponovno nominiran za najbolji europski festival

I ove godine, sedmi put po redu, EXIT festival nominiran je za „Najbolji veliki europski festival“, u okviru EFA – European Festival Awards, najutjecajnijeg europskog festivalskog nagradnog natjecanja!

Piše: 


EXIT je u borbi za nagradu u konkurenciji s 37 festivala iz 14 zemalja, zajedno s belgijskim festivalom Tomorrowlandom, danskim Roskildeom, belgijskim Pukkelpopom i španjolskim Primavera Soundom. Uključi se u glasanje i doprinesi da EXIT obrani svoju titulu najboljeg europskog festivala, a sudjelovanjem možeš osvojiti ulaznice za neke od omiljenih festivala širom Europe.

Uz nominacije za EXIT, nakon premijernog izdanja Sea Dance Festivala, i ovaj jadranski festivalski biser je dobio nominacije na Europskim festivalskim nagradama i to u dvije kategorije: za „Najbolji novi festival“, kao i za „Najbolji festival srednje veličine“ te su sada oba festivala u okviru EXIT Avanture u konkurenciji za prestižne festivalske titule!
{youtube}82Bf2-Qiyx0{/youtube}

Ako želiš da EXIT obrani titulu najboljeg europskog festivala svoj glas možeš dati ovdje, U padajućem meniju izaberi EXIT festival u kategoriji „Best Major Festival“.Na istom mjestu, možeš glasati i za Sea Dance festival, ali u u kategorijama „Best Medium – Sized Festival“, kao i „Best New Festival“.

Ostavljanjem svojih osobnih podataka, možeš sudjelovati u nagradnoj igri, koja će možda baš tebi donijeti po 2 VIP ulaznice za sve pobjedničke festivale! Također, ukoliko si na EXIT avanturi uživao u nastupima Stromae, Queens of the Stone Age, Mighty Oaks i Birth of Joy, možeš za njih glasati u kategorijama za headlinera godine – Headliner of the Year (Stromae i Queens of the Stone Age), Newcomer of the Year (Stromae, Mighty Oaks i Birth of Joy), kao i pjesma godine – Anthem of the Year (Stromae – Papaoutai).
{youtube}xYTZcNBZIB4{/youtube}

Glasanje traje do 27. listopada, a pobjednici, koje bira publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, bit će proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Nizozemskoj 14. siječnja 2015. Exit je u siječnju 2014. osvojio nagradu za najbolji veliki europski festival u 2013. godini na manifestaciji “European Festival Awards” sa 620.000 glasova iz cijelog svijeta, među 300 festivala iz 34 države.
{youtube}xbAq06em0z4{/youtube}

EXIT Avantura 2014 ostat će zapamćena kao rekordno izdanje najboljeg europskog festivala. Preko 260.000 ljudi promarširalo je festivalima EXIT, Sea Dance, i Rock@EXIT, bilježeći nezaboravne ljetne uspomene. Publika EXIT avanture je punih osam dana istrajala u najboljoj zabavi po blatu i pijesku, po kiši i suncu, na Tvrđavi i na plaži, u gumenim čizmama kao i u japankama i u kabanicama podjednako kao i u kupaćim kostimima.

EXIT avanturu obilježile su i reakcije izvođača koji su, baš kao što je to bio slučaj prvih godina postojanja EXIT-a, oduševljeni atmosferom, zabavom i dobrom energijom publike, ostajali i duže nego što su planirali, mijenjajući rasporede i druge planove, plešući na manjim pozornicama, želeći i sami uživati još duže u festivalskoj energiji, a svoje impresije EXIT festivalom nisu krili!
{youtube}cjBktmL9rGM{/youtube}

Skrillex, koji je ponesen atmosferom na festivalu produžio svoj boravak još puna dva dana, u tijeku svog nastupa euforičnoj publici je poručio: “EXIT je najbolji festival u Europi!”. Zvijezde Dance Arene, Deep Dish, nakon vrlo uspješnog seta poručili su svojim fanovima: “Wow! Epski provod na EXIT-u! Volimo vas!” Stari prijatelj festivala Tiga je izjavio: “Teško da može bolje od ovoga!”
{youtube}B34fJQPtu8c{/youtube}

Vrijeme je da EXIT avantura izgradi neke nove uspomene! Glasaj za EXIT i Sea Dance festivale na Europskim festivalskim nagradama!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2