Skip to main content
  • 24.05.2024.

Festivali, koncerti, partyji. Martinska u Šibeniku je i ovog ljeta glazbena oaza

Uprostoru zagrebačko Pločnika, održana je konferenciju za medije na kojoj su otkrivene novosti vezane za šestu sezonu ljeta na Martinskoj.

Piše: 

Martinska 2024. počinje ove godine već u subotu, 6. srpnja, a traje sve do subote, 17. kolovoza, te broji ukupno šest festivala (Regius Festival, Sea Sound Festival, Martinska Punk meets Kanal Fest, Membrain Festival, Blast Fest, Preach The Rič Festival) i dva zasebna događanja: Otvorenje sezone U/offu uz švicarsku DJ-icu NVST (6. srpnja) te veliki samostalni koncert grupe Elemental (14. kolovoza). Za vizualni identitet Martinska 2024. zaslužan je dizajner Nenad Radojčić (Braca Burazeri, Dechko Tzar).

Otvorenje sezone Martinska 2024.

Otvorenje sezone Martinska 2024., 6. srpnja, party otvorenja u režiji kolektiva U/offu i gošća NVST, DJ-ica iz Švicarske! NVST je DJ-ica i producentica bazirana u Švicarskoj, jedna je od zvijezda u usponu na internacionalnoj klupskoj elektroničkoj sceni. Redovita je gošća na najprestižnijim klupskim festivalima kao i u najtrendi klubovima u ovom trenu, gdje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Regius Festival

Regius Festival, 12. i 13. srpnja, nazvan Last dance, 10. i posljednje izdanje popularnog festivala! Očekuje nas dvodnevni program na dvije pozornice, rock i electro zvuka. Glazbenom selekcijom Regius želi ujediniti lokalnu scenu okupljanjem najboljih bendova i DJ-eva, kojima će se pridružiti i nekoliko starih prijateljskih bendova. Regius će svoj line-up otkriti do početka lipnja.

Sea Sound Festival

Sea Sound Festival, 18. – 21. srpnja, prvo izdanje nasljednika Seasplash Festivala, slavi sound system kulturu na pet pozornica, s pet sound systema i brojnim umjetnicima koji nastupaju na njima! Do sada najavljeni artisti: Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee, Wicked Dub Division & Michela Grena, Paolo Baldini DubFiles, Deekline, One Dread, DrObi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Kolektivi koji najavljuju stage takeovere su DROP D’n’B crew, TranCeparent crew, U/offu crew. Soundsystemi koji će napajati pozornice su: Seasplash Sound System, Vibration Addict Soundsystem, Roadtrippersoundsystem, Trokut Audio i Prevara Sound System.

Martinska Punk meets Kanal Fest

Martinska Punk meets Kanal Fest, 25. – 27. srpnja, trodnevni punk festival ugostit će 13 bendova, od kojih je šest inozemnih, recept je to koji obećava još žešću punk feštu.

Membrain Festival

Membrain Festival, 1. – 4. kolovoza, deveto izdanje festivala, puna četiri dana i tri noći underground bass kulture. Od stranih zvijezda Membrain ističe: Digital, Commodo, Le Motel, Chris Inperspective, Creatures, ZeroZero, Artilect. S domaće scene tu su artisti: VRH, Minimalist, Marka San kao i brojni mladi talenti.

Blast Fest

Blast Fest, 9. – 11. kolovoza, sedmo izdanje festivala elektronske glazbe na kojem i ove godine glazba svira bez prestanka 48 sati, a festival je usmjeren na domaće izvođače. Tradicionalno, line-up objalvjuju tik pred festival.

Koncert Elementala na Martinskoj

Samostalni koncert Elementala na Martinskoj, 14. kolovoza, noć uoči blagdana popularni domaći hip- hop sastav nakon više godina vraća se u Šibenik! Spoj glazbene oaze s najljepšim pogledom na Jadranu i najpopularnijeg hip- hop sastava u Hrvatskoj i regiji, garantira odličan provod i noć za pamćenje. “Mi smo tu da premostimo prelaz iz elektronike u hip-hop. Dugo nismo bili u Šibeniku i veselimo se. Iako smo započeli rad na novom albumu, to je malo zaustavljeno kako bismo se posvetili ljetnoj turneji i nastupima. Ovaj koncert na Martinskoj nam je jedan od dražih”, kazao je Luka Tralić Shot iz Elementala.

Preach The Rič Festival

Preach the Rič Festival, 16. – 17. kolovoza, drugo izdanje hip-hop festivala na Martinskoj u Šibeniku, gdje će, uz već najavljene headlinere Arrested Development, Valid & DJ Head te Bad Copy, nastupiti još 17 imena! To su redom: ONI, 40Industry, One II Many, Phat Phillie, DJ Bero Zmaj, DJ Noki Nole, DJ Odie, Re:tro Flava, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Mleeksah, Bars, Grooveplayaz, Pećo, Bolest, D-Boe te Nvnzen.

Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije

Svi festivali svojim posjetiteljima pružaju mogućnost kampiranja na lokaciji, a od ove godine novost je i mogućnost spajanja tih događanja! Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije nudi najpovoljnije ljetovanje na Jadranu. Po prvi put dostupna je mogućnost svim glazbenim entuzijastima željnim kvalitetnih glazbenih događanja, ali i odmora na moru u srcu sezone, da spoje te dvije ljubavi i dobiju najpovoljnije ljetovanje! Svi posjetitelji koji kupe ulaznice za dva uzastopna festivala mogu ostati na ljetovanju u kampu i između festivala. Za to su složeni posebni paketi s povoljnijim cijenama festivalskih ulaznica kojima se dodaje i simbolična naknada za korištenje kampa. Vjerujemo da će ova akcija biti posebno atraktvina domaćem stanovništvu i mlađoj publici. Ovo je definitivno najpovoljniji glazbeno-turistički aranžman na obali u srcu sezone, koji omogućuje ulaz na dva festa i ukupno 10 dana, a u nekim slučajevima i koji dan više, ljetovanja.

Za kampiranje je potrebno imati vlastitu opremu te po dolasku obaviti registraciju. Ponuda važi isključivo uz festivalske ulaznice. Svi posjetitelji koji su već kupili ulaznice, prije objave paketa, a zainteresirani su za ovu ponudu, molimo da se jave na e-mail: pr@pozitivanritam.hr

sonus 2
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin