Skip to main content
  • 24.05.2024.

Cortex Thrill snimili “The Legacy”, himnu ovogodišnjeg izdanja istoimenog festivala

Ovo je prvi put u povijesti da je jedna grupa iz Hrvatske napravila himnu za veliki inozemni festival elektroničke glazbe.

Piše: 

Pioniri hrvatske scene elektroničke glazbe Cortex Thrill, vraćaju se na Bonzai Records s novim izdanjem, “The Legacy“.

Riječ je o elektriziranom miksu s četiri verzije himne za istoimeni festival. Naime, organizatori The Legacyja, inače jednog od najvećih glazbenih okupljanja ljubitelja elektroničke glazbe u Europi, zatražili su od Thrillovaca da snime himnu za ovogodišnje izdanje festivala.

“Bila nam je velika čast što su baš nas izabrali da napravimo takav singl. Željeli smo se vratiti korijenima s ovim izdanjem, u želji da nove generacije vide kako je to bilo 90-ih, na prvim velikim partyjima poput Maydaya i Loveparadea”, objasnili su Ivo T. Montina i Robert Grizilo iz Cortex Thrilla.

Rezultat je bezvremenska himna s techno i hard trance vibeom, kako bi se pokrili svi glazbeni stilovi koji se mogu čuti na tri velika floora festivala, a namijenjena je hedonističkoj ekipi koja će se ovog, ali i svakog idućeg lipnja, okupiti na belgijskom Zilvermeeru. Napomenimo i da je ovo prvi put u povijesti da je neki hrvatski bend snimio himnu za veliki inozemni festival elektroničke glazbe.

Ovogodišnje izdanje Legacyja održat će se 14. i 15. lipnja, a svi gostujući DJ-evi dobit će promo single “The Legacy” himne kako bi ga po želji uvrstili u set. Također, postoji i velika vjerojatnost da “The Legacy” izađe i na vinylu. Na Legacyju nastupaju i Cortex Thrill, i to u subotu 15. lipnja, kad će i uživo predstaviti novu himnu omiljenog festivala.

Dvojac i inače radi produkciju za dvije grane Bonzai Musica, Bonzai Progressive, za koji izdaju progressive house i melodic techno, te za Bonzai Records, čiji identitet i stil, utemeljen još 90-tih, sada dolazi i u novom ruhu.

Upravo na Bonzai Recordsu je izašao i “The Legacy“, a možete ga poslušati i nabaviti na streaming platformama.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.