Skip to main content
  • 27.03.2024.

Gates of Agartha u Cave Romane stiže s Adriatiqueom, Dixonom, Seth Troxlerom…

Poznati su izvođači drugog izdanja nagrađivanog festivala.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Drugo izdanje Gates of Agartha u antičkom kamenolomu Cave Romane u istarskom Vinkuranu je na rasporedu od 7. do 9. lipnja. Glazbena odiseja koja prati mistično kraljevstvo Agarthe označava početak ljetne sezone u Istru stiže sa sedam headlinera – Adriatique, Avangart Tablot, Bedouin, Dixon, Seth Troxler, TSHA i Vintage Culture.

Podršku traženim zvijezdama će pružiti Ace Brothers, Felver, Jamie S, Miguelle & Tons i Yakka. Regionalne ulaznice za Gates of Agartha su dostupne kroz sustav Entrio.

Adrian Shala i Adrian Scweizer, više petnaest godina čine atraktivni švicarski duo Adriatique. Tijekom više od desetljeća zajedničkog rada konstantno razvijaju svoj futuristički zvuk koji se nalazi između housea i techna.

Bedouin čine enigmačini glazbenici Tamer Malki i Rami Abousabe koji svojim zajedničkim projektom dijele soničku viziju. Iako dolaze iz različitih glazbenih pozadina, Abousabe i Malki su spojili svoje raznolikosti u jedan dinstiktivni zvuk koji nadilazi žanrovske granice te osvaja svjetske pozornice.

Iza imena Avangart Tabldot se kriju tri cijeloživona prijatelja Ata, Aytek i Semih koji spajaju svoje multidisciplinarne interese u modi, kinematografiji, slikarstvu, vizualnim umjetnostima i glazbi unutar unutar jednog projekta. Zahvaljujući jedinstvenoj inspiraciji, donose široku glazbenu paletu s jednim pravilom – samo da je groovy.

Malo koji glazbenik može plesati po tankoj liniji prošlosti i budućnosti kao Dixon. Od samog početka svoje glazbene karijere je inovator koji pomiče granice, što se naposljetku danas vidi kroz njegovu cijenjenu eitketu Innervisions.

Seth Troxler je jedno od najprepoznatljivijih elektroničkih imena. Američki umjetnik od sredine 2000-ih na elektroničku scenu donosi osvježenje kroz prizmu suvremenog pogleda na glazbu. Njegov rad je fokusiran na house i techno ritmove, a njegovo ime je neizbježno na svim važnim elektroničkim destinacijama.

TSHA je jedno od najvrućjih talenata britanske elektroničke scene. Bazirana u Londonu, TSHA je u svega nekoliko godina karijere dobila hvalospjeve svojih kolega, ali i glazbenih kritičara. Svojim nastupima diljem svijeta, oživljava bezvremenske house klasike kojima pridodaje vlastite produkcijske uratke.

Vintage Culture je brazilska elektronička zvijezda, 10. DJ na svijetu prema DJ Mag top 100 ljestvici te jedan od najprodavanijih glazbenika na Beatportu. Poznat je po svojim dugometražnim setovima koji često mogu trajati od zalaska do izlaska sunca, ispunjeni houseom, tech-houseom i melodičnim house ritmovima.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2