Skip to main content
  • alt
  • 16.07.2015.

Goulash Disko u tvrđavi Punta Christo!

Znaš da ponekad postoji ono neko mekano mjesto u tebi na kojem se želiš sklupčati, implodirati i ništa, ali baš ništa, neće biti dovoljno dobro osim ljutog vrućeg gulaša.

 
Baš jedan takav i imamo. Uzmite Ivu Kvakić i Yvesa Taqueta, zagrabite prostorno u Dublin, temporalno u 2011., dodajte prstohvat crowdfundinga, s finom žlicom world musica i elektronike. poklopite, smanjite plin i ostavite da ključa godinama. Voila, Goulash je gotov! Nasipaj si u najveću zdjelicu koju imaš ili samo jedi iznad lonca… znaš da to voliš!

alt

 
Iva i Yves tako su stvorili Goulash Disko kao mjesto za otpuštanje kočnica koje je od prvog partyja sa 80 plesača u roku od 3 mjeseca prerasla u event s njih 600. Dva elementa koja su stvorila idejnu zigotu preselila su pod naše nebo i odlučila iskoristit ono najbolje što imamo za ponuditi, sunce i more. Tako je i klubska klica postala pravi ljetni festival i ujedno prvi u potpunosti financiran crowdfundingom.
{youtube}hjVB5EHhhF4{/youtube}
 
Prva godina privukla je oko 500 posjetitelja uz četverodnevni program sa 70 DJ-eva, dok je već iduće godine program produžen na šest dana sa preko 250 izvođača – bendova, DJ-eva te različitih performera – i privukao oko 1500 posjetitelja. Na festivalu su se stvorile i jake veze na world music sceni, pa se tako Goulash Disko duh proširio po cijeloj Europi. Dosada su Goulash Disko partiji održani u Dublinu, Zagrebu, Komiži, Splitu, Sofiji, Amsterdamu, Den Haagu, Granadi, Budimpešti, Novom Sadu, Kölnu, Berlinu i Bristolu.
 
Ove godine sele se na novu lokaciju tvrđave Punta Christo, od 16. do 19. srpnja, i ulaze u simbiozu s još jednim festivalom, Seasplashom,  pa posjetitelji Goulasha dobivaju dva festivala za cijenu jednog. Ovogodišnji poziv rasplesanoj masi nemirnih rezultirao je najuspješnijom crowdfunding kampanjom do sada – u samo jedan dan prikupljeno je čak pola sredstava, dok je u mjesec dana trajanja kampanje prikupljeno 132% traženog iznosa. 

alt

 
Keš je iskorišten kako bi se bookirala velika imena world music scene Nickodemusa, Palenke Soultribe, Uproot Andya, Chancha Via Circuito, Slamboree soundsystem, Ed Cox i Al’Tarba. Festival puno pažnje pridaje podržavanju manje poznatih, ali kvalitetnih, projekata i bendova, poput domaćih Jeboton ansambla i Tannu Tuwa, te stranih Gypsy Ska Orquesta, Worldly Savages, Rags Rudi, Timboletti, Be Svendsen, El Remolon.
 
4 stagea, 150 izvođača iz Argentine, Australije, Kanade, Venezuele, Danske, Francuske, Engleske, Španjolske, Njemačke, kao i cijele regije, retro gaming tunel, cirkus, dnevne radionice, street art wall… sve ovo se kuha pod pekom.
 
Za sve detalje skokni slobodno na Facebook stranicu.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2