Skip to main content
  • 20.08.2016.

GreenRoom festival u valpovačkom dvorcu Prandau-Normann

Dok jadranska obala gori u ritmu sve posjećenijih i poznatijih festivala, Slavonci željni nezaboravne ljetne zabave ovoga ljeta ne moraju poteći sve do mora.

Piše: 


U gradiću Valpovu, udaljenom 20 kilometara od Osijeka, u tijeku su pripreme za četvrti po redu festival elektroničke glazbe greenRoom. U središtu grada Valpova smješten je veličanstveni dvorac Prandau-Normann koji u suradnji sa greenRoom projektom 26. i 27. kolovoza postaje atraktivna lokacija za sve ljubitelje elektroničke glazbe.

Unutar baroknih zidina očekuju vas tri stagea simboličnih naziva „Hell's kitchen“, „Take the stairs“ i „Hunters Edition“. Prvoga dana festival otvara svoja vrata u 21:00 sat, a uz zvukove deep house-a, house-a, techna i trance-a domaći će izvođači koji svoju ljubav prema glazbi dokazuju kvalitetnim nastupima dodatno zagrijati usijani valpovački beton.

U subotu 27. kolovoza, kroz dnevni će program greenRoom projekt prezentirati temu očuvanja okoliša, obnovljivih izvora energije odnosno simbioze čovjeka i prirode. Gostujući keynote speakeri na javnim će tribinama govoriti o utjecaju industrije ili grane zanimanja u kojem se nalaze u odnosu na prirodu. Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma, govoriti će o „zelenom turizmu“, Kristijan Ticak glavni urednik Auto Motor i Sport magazina, publici će približiti sve prisutnije električne automobile, diplomirani arhitekt Domagoj Ivanović objasniti će više o sve popularnijim „zelenim kućama“ zastupljenima u modernoj arhitekturi te brojni drugi.
{youtube}4Jxc-91ngYo{/youtube}
 
Euforična se atmosfera nastavlja i u subotu navečer, 27.kolovoza, također s početkom u 21:00 sat! Glazbeni program drugoga dana rezerviran je za mix drum and bass-a, funk and breaks-a, trap-a, house-a, techna, te brojnih drugih  žanrova, a odlični će se izvođači pobrinuti da nitko ne stoji mirno dok su oni za mixerom!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk