Skip to main content
  • atmosfera
  • 23.05.2012.

Hartera više od glazbenog festivala

Uz još jedno najavljeno ime elektronske glazbe, igre, različite instalacije i aplikacije i uz tajne koncertne lokacije Hartera će ove godine biti više od glazbenog festivala.

Piše: 

Naslovna foto

atmosfera

Tajanstvena kanadska grupa Azari & III te popularni splitsko-zagrebački trojac Dječaci novonajavljeni su sudionici ovogodišnjeg festivala. Azari & III, među čije velike fanove spada i kraljica popa Madonna, izvodi elektroničku glazbu u kombinaciji s raznim drugim stilovima. Djeluju od sredine devedesetih, eksperimentiraju sa stilovima, a od 2008. godine postoje pod imenom Azari & III.

{youtube}E8ddPMZGMXU{/youtube}
Novitet Hartere je interaktivna mobilna aplikacija koju su organizatori predstavili na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Sadržaji aplikacije koja je već u funkciji otključavaju se skeniranjem QR kodova koji će biti raspoređeni po prostoru Hartere, a velik će dio kodova uoči festivala biti distribuiran i putem tiskanih materijala. Pronalazeći ih, prateći likove i upute koje će se pojavljivati u prostoru te sudjelujući u igrama, korisnici pametnih telefona stići će do različitih instalacija ili pak tajnih koncertnih lokacija unutar prostora Hartere – piše Novi List.

Osma Hartera održat će se od 19. do 21. srpnja u Rijeci. Uz novootkrivene izvođače, na jednoj od četiri pozornice nastupit će Asian Dub Foundation Sound System,GusGus, Laurent Garnier pres LBS, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Ruiz, ABOP i drugi. Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji iznosi 250 kuna, dok će dan početka festivala biti 30 kuna veća.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2