Skip to main content
  • 20.07.2023.

Iz kultnog Tresora na Moondance festival stiže i Bloody Mary

Već pet godina najbolji techno klub u povijesti surađuje s nagrađivanim trogirskim Moondance festivalom na kojeg redovno šalje svoje predstavnike

Piše: 

Rođena u Francuskoj, ali s adresom u Berlinu, Bloody Mary je DJ-ica, producentica i vlasnica etikete. Za nju je sve počelo kada ju je ljubav prema new waveu odvela na prvi rave koji joj je otvorio uši i srce prema elektroničkoj glazbi. Nije dugo trebalo Bloody Mary da nabavi svoj prvi set gramofona i uhvati se savladavanju umijeća DJ-inga.

Svoj prvi nastup Bloody Mary je odradila na jugu Francuske gdje se brzo probijala kroz scenu. Prvu rezidencijsku ulogu je osigurala u Studiju 88 smještenom u Aix en Provenceu. Nakon što je svoje ime izgradila u Francuskoj, došao je trenutak za iskorak na međunarodnu razinu, a Bloody Mary je to odradila 2005. selidbom u Berlin.

Preseljenjem u “glavni grad” elektroničke glazbe, uz usavršavanje svog DJ umijeća, 2006. izgradila je vlastiti studio kako bi se fokusirala i na produkciju vlastite glazbe. S debitantskom trakom prigodnog imena “Appearance” predstavila je svoj pogled na elektroničku glazbu. Dok je nekoliko godina kasnije, 2009. objavila svoj album prvijenac “Black Pearl”.

U gotovo dva desetljeća života u Berlinu, Bloody Mary je ostavila svoj trag na sceni. Postala je rezidentica legendarnog kluba Tresor, pokrenula je vlastitu etiketu “Dame Music” te je svoje glazbeno umijeće proširila  s live setovima.

Na njen distinktivan produkcijski stil je tijekom godina uvelike utjecao raw zvuk 90-ih baziran na hardwareu kao i stil ikona acid pravca poput Josh Winka, DJ Pierrea, Freddy Fresha, Tim Taylora, Hardfloora i Thomasa P. Nakon par godina bez vlastitih izdanja, 2022. je zaključila s novom trakom i obradom, dok se ove godine može pohvaliti s prvim 7 inčnim vinyl izdanjem s dvije acid trake u suradnji s magazinom KEYI.

Upiši promo kod "endorfin" na Entrio i ostvari 20% off za festivalsku ulaznicu u kuli Kamerlengo

Karijera ju je odvela na sve krajeve svijeta, nastupila je na važnim elektroničkim festivalima poput WMC-a, Amsterdam Dance Eventa i Sonara, a imala je priliku svirati i u klubovima poput londonskog Fabrica, Space Ibize i drugih.

Ovog ljeta, svoju bogatu listu nastupa ima priliku proširiti s gostovanjem u Trogiru na jubilarnom desetom Moondance festivalu gdje u sklopu Tresor večeri nastupa posljednjeg dana festivala. Tko sve dolazi od 27. do 29. srpnja u Trogir provjerite ovdje. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2