Skip to main content
  • 13.07.2023.

8 talentiranih DJ-ica krasi line up jubilarnog 10. Moondance festivala

Adriana Lopez, Insolate,  Madalba, Ana RS, DJ April i Mokosh nastupit će na drugoj večeri jubilarnog 10. izdanja Moondance festivala na večeri pod nazivom HUSH! – Women in Techno

Piše: 

Bloody Mary će nastupiti na Tresor večeri, dok će DJ AS nastupiti na after partiju. Poznato je da je dj i općenito techno scena od samih početaka sve do nedavno bila uglavnom rezervirana i percipirana kao muški svijet.

Iako su se s vremena na vrijeme pojavljivale značajne figure kao što je pokojna detroitska legenda Kelly Hand koja je nastupila na Moondanceu 2016. više od 90% izvođača na sceni sve do prije par godina činili su muškarci. To ni u kojem slučaju ne znači da talentiranih d-jica i producentica nije bilo ali im se jako teško bilo probiti jer su često bile podcjenjivane i omalovažavane čemu je doprinio stereotip koji su potpirivale neke njihove kolegice koje su često sporednim putevima željele do uspjeha.

Tek je u zadnje vrijeme na površinu isplivalo više talentiranih dj-ica i producentica koje u sve većem postotku dijele nastupe sa svojim muškim kolegama. Daleko smo još od prave ravnopravnosti i zato je ekipa Moondance festivala odlučila bar na jednu večer ispraviti tu nepravdu. Na drugoj večeri u suradnji s projektom Hush! naše proslavljene dj-ice Insolate iz Osijeka nastupiti će uz već spomenutu Insolate i jedna od najpoznatijih žena u technu, Kolumbijka Adriana Lopez.


Adriana Lopez – Foto Attack Magazine

Deseto i najveće do sada izdanje Moondance festivala ugostiti će u 3 večeri preko 35 izvođača u kuli Kamerlengo, na Pirate i Electric Boatu, DJ i produkcijskim radionicama i after partiju.

Moondance festival je u proteklih 9 izdanja stekao status kultnog techno festivala i postao obavezna stanica u kalendaru svakog pravog technoljupca. Dobitnik triju Ambasadora za najbolji domaći festival, Moondance kombinira sve najbolje od klasičnog techna do modernih strujanja, kulisu srednjovjekovne kule Kamerlngo,  demokratične atmosfere i sigurne okoline, etabliranih svjetskih i domaćih techno zvijezda kao i mladih talenata na kojima scena ostaje. Svojim desetim izdanjem Moondance zaokružuje jednu eru kao predvodnik techno festivala u ovom dijelu Europe i hrabro grabi u budućnost crpeći sve najbolje iz  proteklih izdanja.

ULAZNICE

Ulaznice se mogu posebno kupiti za svaku festivalsku večer  kao i kombinacije četvrtka i petka, petka i subote ili sve tri noći te dva party broda, a za najizdržljivije izdan je i Extreme pass sa svim događajima uključenim uz povoljniju cijenu.  

Ulaznice potražite u sustavu Entrio na ovom linku
Ulaznice  se također mogu kupiti na fizičkim prodajnim mjestima ovdje.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop