Skip to main content
  • jusker festival
  • 16.02.2014.

Jusker – festival elektronske glazbe u Dubrovniku

Svi zaljubljenici i štovatelji dobrog elektro zvuka 21. i 22. veljače doći će na svoje, jer se u Culture Clubu Revelin i ove godine ponovno održava već poznati Jusker.

Piše: 

Naslovna foto

Jusker


Posjetitelji ovog festivala već znaju što je on donio i koliko je otvorio vrata mladim DJ-ima i producentima, te im pružio šansu pa i nagradio njihov rad i entuzijazam proteklih godina. Festival je osnovan u sjećanje na jednog od pionira DJ-inga Damira Jusića, koji je tragično preminuo. Kako bi se prisjetili njega i svih eventova, zabava i partija, kojima  je sve uveseljavao svojom glazbom, već sedmu godinu zaredom kolege, prijatelji i suradnici te građani Dubrovnika odaju mu počast u dvodnevnom elektronskom festivalu.
{youtube}OERBu5EnqZ8{/youtube}
 
21. veljače zakazan je nastup dubrovačkih DJa: Maro, Jax, Baya, Djivo, Frank Bass, Gunch, Gata, Phiber Optic, Roby & Mony, Funkhole, Mate Fox, Banchilo, Pully, te gost iz Velike Britanije, Johnny Primed.
 
Jusker festival je humanitarnog karaktera od prvog dana postojanja, te se sva zarađena sredstva od prodaje ulaznica doniraju jednoj od ustanova, koje se brinu o djeci s posebnim potrebama. Dubrovčani iz godine u godinu pokazuju svoju privrženost festivalu, a ujedno dokazuju i da je Dubrovnik grad s velikim srcem i brigom o nadolazećim generacijama. Za djevojke ulaz besplatan, svima do 00:30, muškima od 00:30-ulza 30 kn. Ulaznice se kupuju na ulazu kluba.
 
Dan poslije Culture Club Revelin ugostit će Dubrovčanima dobro poznatog Tomcrafta, koji će rasplesati publiku svojim progressive tranceom. Tomcraft posljednjih je nekoliko godina uspio potvrditi svoju kvalitetu unutar europske klupske scene, ali i izgraditi svjetsku karijeru. Svjetsku slavu je stekao 2001. godine reizdanjem svog singla 'Prozac'. Priznanja je potvrdio i iduće godine hitom „Loneliness“ koji je dosegao broj jedan na UK Singles Chart. Sličan uspjeh zabilježio je i hit singlom “Silence” koji se popeo u Jusker – festival elektronske glazbe u Dubrovniku Vlasnik je izdavačke kuće Great Stuff Recordings i radi remikse za legendarne izvođače poput Depeche Mode, Pet Shop Boys, Simple Minds, Sonique i mnogih drugih. 22.2. karte se kupuju na pretprodajnim mjestima. Cijena 50kn, na ulazu 80kn, VIP 120kn.
{youtube}3QV8cOmsTdI{/youtube}

{jcal_latest eventid=5697}
{jcal_latest eventid=5698}

soul gravity desktop
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju