Skip to main content
  • 4.05.2023.

Krajem lipnja kreće Nova Zora – Festival regenerativne kulture

Slavonija uskoro dobiva novi festival sa zanimljivom pričom, ciljem i misijom

Piše: 


U Gornjoj Šumetlici nedaleko od Pakraca smjestiti će se novi festival zvan Nova Zora – Festival regenerativne kulture koji je na rasporedu od 22. do 25. lipnja. Program festivala je koncipiran kroz predavanja, radionice praktičnih vještina te koncerte i nastupe DJ-eva koji će provesti partijanere kroz širok raspon glazbenih žanrova.

Nova Zora – Festival regenerativne kulture organizatori otkrivaju pomaže u širenju novog vala svijesti o važnosti potpune regeneracije društva, gospodarstva, pristupa zemlji i hrani, temeljnih postavki života i zajednice.

Organizatori ističu da je cilj festivala potaknuti ljude na povratak sebi, prirodi i zajednici. Revitalizirati selo Gornja Šumetlica i okolna područja kroz privlačenje novih ljudi i aktivaciju ogromnih lokalno dostupnih, bioloških resursa. Dok su sebi zamisiju postavili da radosnom, smislenom i dubokom povezanošću uče regenerirati sebe i zajednicu.

Dosad je potvrđeno više od 10 DJ-eva i live actova, a u Gornju Šumetlicu dolaze Lorenzo, Halfred, Jakare, Klaada, M.I.L.E., Indra, Gnomad, Siniša Nosil, Kiwi in Space, Sretni Edi i Maha. Od koncerata potvrđeni su nastupi Čipkica, Polonne Oblak i Domagoja Bibera, Kosana, Bacchus Khana, Kudikamo, Cassia Tribea i Martin Ladika TriNitija.

Važan dio festivalskog programa su predavanja i radionice, a kroz 4 dana festivala održat će se Svantevid radionica – “Prirodna oralna higijena”, Roko Margeta i Gabrijela Brletić – fire show i radionica, Polona Oblak – “Glas iz duše” vokalna radionica, Marija Grgurević – yoga na ljuljačkama, Matea Cvijeta Đaković – vinyasa yoga, Kontaktimpro – plesna radionica, Marta Skorin – slackline radionica, Siniša Nosil i Gracia Petek – shamansko zvučno putovanje/ceremonija, Marko Ćurić – radionica izrada žlice od drveta, Foto safari – “Nogom kroz rijeku” te Kristijan Đaković – “Regenerativna poljoprivreda vs. permakultura”.

Svi detalji o predavanjima i radionicama dostupni su na web stranici festivala.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio

FB EVENT: Nova Zora- Regenerative Culture Festival

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk