Skip to main content
  • 5.07.2023.

Ljeto uz Forestland

Već 11 godina ljeto na sjeveru ne može se zamisliti bez festivala Forestland, pa je tako 21. srpnja rezerviran za početak ovog kontinentalnog electro, trap i hip hop festivala!

Piše: 

Kvalitetu festivala prepoznalo je i Ministarstvo digitalne, inovativne i kreativne ekonomije susjedne države pa su tako podržali dolazak i dviju mladih regionalnih DJ zvijezda na Forestland Lanne i Talije.

S pozornica Exita i fakulteta, Lanna i Talija stižu na Forestland uveličati 11. izdanje ovog kontinentalnog elektronskog festivala: „Glazbu volim od malena, sviram violinu, a najviše me inspirira melodični techno jer ruši granice i otvara mi nove horizonte izražavanja“ započinje Natalija Dragomirovic, DJ Talia. „U svijetu glazbe pronašla sam neiscrpnu inspiraciju i raznolikost koja me potiče na istraživanje i na autentičnost“ dok je Lana Malinović – Lanna dodala: „Stižem iz Novog Sada, ovog vikenda nastupam na Exitu, a odnedavno sam i Youth Star i prva predstavnica Exit Music & Talent Officea, najmlađa sam sudionica Exit Festivala, ali i najmlađa producentica koja se našla na ljestvici Beatport Top 100!

Talija još uvijek nije nastupala na festivalu ove veličine, dok je Lana ovo ljeto rasplesala Umag: „Nekoliko sam puta nastupala u Hrvatskoj, veselim se Forestlandu, a još uvijek sam pod dojmom nastupa na Sea Staru. Zatvarala sam festival odmah nakon velike Indire Paganotto“ rekla je Lana. „Još uvijek nisam nastupala u Hrvatskoj, Forestland će mi biti prvi nastup, ujedno i prvi nastup na velikom festivalu“ dodaje Talija: „Veselim se nastupu i dolasku!“

Forestland Festival davne je 2016. uveo i drugu pozornicu, svojevrsnu Techno Arenu, stage po uzoru na Boiler Room pod imenom „Forestroom“ i taj dio festivala redovito raste u popularnosti i kvaliteti izvođača. Na Forest Xi izdanju Forestroom će u petak ugostiti isključivo ženske izvođače: „Forestland okuplja mnoga poznata imena iz različitih svijetova glazbe, različitih žanrova, a posebno mi je drago što sve više festivala posvećuje sve veći dio programa ženskim izvođačima. Na Exitu sam nastupala uz Ninu Kravitz, Amelie Lens i Indiru Paganotto u sklopu all-female večeri na što sam ponosna“ rekla je Lana, a Talija dodaje: „Neko vrijeme pratim Forestland, osjećam se počašćeno što sam dobila biti priliku nastupati na festivalu, a još veća mi je čast što sam dio female only „boiler room“ style pozornice gdje ću nastupati s mnogim talentiranim kolegicama i imati prilike prenijeti energiju na publiku. Jedva čekam da napravimo žurku za pamćenje!“

Petak na Forestroom-u je tako predviđen za all-female večer, dok će tog dana main stage figurativno gorit nastupima najvećih regionalnih trap-rap i hip hop zvijezda, Kirila Djaikovskog: Svake godine želimo osvježiti lica i uvesti novosti na festivalu. Ove godine imamo vjerojatno najveće zvijezde hip hop scene u regiji, ali i iznimno kvalitetne i jake izvođače u technu, house i electro žanrovima“ rekao je Saša Mikac, glazbeni selektor i booking agent festivala. „Želimo pokazati da je festival zanimljiv svima, ne samo određenoj grupi posjetitelja, najdraže nam je kada vidimo tatu na techno pozornici koji je doveo kćer ili sina koji uživaju na glavnoj pozornici!“

U 48 sati festivala očekuje se gotovo 60 izvođača na dvije pozornice. „Ovog ljeta vraća nam se naš beach / forest stage, dnevna pozornica koju upravo gradimo, a koja će nas zabaviti i tijekom dana. Tamo će prilike dobiti mladi izvođači iz Međimurja, a podršku ćemo im dati u subotu od 10 do 17 sati“ nastavlja Saša. „Ulaznice se prodaju odlično, očekujemo veliku posjećenost, a najbolje nas tek čeka, ostalo je tek 14 dana do festivala!“

Ulaznice potražite na www.entrio.hr, dok vas na ulazu na festival očekuju na ticket officeu gdje ćete moći kupiti iste po festivalskim cijenama, baš kao i službeni merchendise, majice i platnene vrećice i ruksake za cijelonoćni party.

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.