Skip to main content
  • 5.07.2023.

Andrologic: Rijetko kada pa i nikada ne pripremam svoje setove jer puštam da me vozi vibra kluba

Andrej Božić je zadarski umjetnik koji se skriva iza dva projekta Andrologic i Fabric of Dreams

Piše: 

Na sceni je aktivan više od dva desetljeća, a nastupao je diljem Hrvatske i regije. Njegova izdanja pronašla su se na etitketa iz svih krajeva svijeta. Posljednjih nekoliko mjeseci zadarski umjetnik fokusiran je na svoj novi alias Fabric of Dreams, ali i na još nekoliko zanimljivih projekata o kojima nam je više otkrio u razgovoru.

S elektroničkom glazbom si povezan više od dva desetljeća, na sceni si svoje ime izgradio kao Andrologic, no krajem prošle godine predstavio si i projekt Fabric of Dreams. Što te je potaklo na pokretanje novog projekta?

Sami projekt je kako bih ja rekao došao od gore kroz taj unutarnji osjećaj i pokrenuo lavinu svega što sam radio posljednje 23 godine prema naprijed. Iskreno nikada laganije, a tako lijepo.
 

Koliko se razlikuju Andrologic i Fabric of Dreams? Žive li mirno u kohabitaciji ili su pak suprotnosti?

Može se reći da su definitivno jedna priča koja sada ide u svim pravcima idealnim za svih.

Kakve su reakcije publike do sad na tvoj novi projekt Fabric of Dreams?

Reakcije su odlične jer je cijela priča probudila sve ljude koji su me pratili do sada zajedno sa svježom generacijom.
 

Ovog proljeća si pokrenuo i “Music Generator”… Jesi li uspio mlađim naraštajima približiti svijet elektroničke glazbe i tehnike miksanja?

Music Generatorje jedan odličan pomak za glazbenu kulturu u suradnji sa Gradskom knjižnicom Zadar putem kojeg smo ušli u srž mladih naraštaja te im prenijeli svoje iskustvo i ljubav što je prihvaćeno maksimalno. Projekt koji svakako ima veliku budućnost već poslije ljeta kada će se nastaviti.

Zadarska scena jedno vrijeme je bila uspavana, no posljednjih godinu, dvije lagano se budi. Kako komentiraš trenutno stanje u Zadru i okolici te što još treba u gradu kako bi se elektronička scena dalje razvijala?

Zadarska scena je trenutno u dosta dobrom stanju jer se probudila sa svih glazbenih i kulturoloških pravaca te smatram da možemo ići samo naprijed korak po korak zajedno jer to je onaj pravi put.
 

Pripremaš poseban Road to Heaven party početkom srpnja – boat party, zatim plesnjak na Dugom otoku i after party na brodu u povratku…Odakle ideja za Dugi otok, mjesto Sali i ovakav koncept partyja?

Ideja je već odavno razrađena, a sada se može reći da je došlo idealno vrijeme za takav tip projekta. Cilj cijele priče je povezati i ujediniti klubere i turiste Zadarske županije, Dugog otoka i mjesta Sali na zajedničkom putu ka Heavenu.

 

Na partyju ćeš zavrtiti osmosatni set. Cjelonoćni plesnjaci ti nisu nepoznanica, no kako teku pripreme za ovaj posebni set? Što partijaneri mogu očekivati od njega? Koliko traka planiraš svirati (koliko ih uopće stane u cijelu smjenu)?

Da… Inače preferiram duže setove, a ovaj osmosatni je ekskluziva i maksimum trenutne energije koju ću pustiti na podij i svoje drage ljude da zajedno doživimo jedno izvantjelesno iskustvo koje ionako svi zaslužujemo. Rijetko kada pa i nikada ne pripremam svoje setove jer puštam da me vozi vibra kluba. Ovom prilikom ću svirati nekih 250-ak traka.

Kako izgleda tvoja priprema za maratonske setove?

Priprema je dobro pojesti i spremiti svoje tijelo i um na tempo koji me očekuje. Pregledati nove foldere sa mjuzom i krenuti na putovanje uma i tijela…glazbe i njezine energije.

 

Neke riječi za kraj, pozdravi…

Očekujte neočekivano…jer svaki put je novo i drugačije na svoj način. Vidimo se na našem putu…putu ka Heavenu.

___

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Andrologic aka Fabric of Dreams presents HEAVEN

sonic desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.