Skip to main content
  • MAD in Belgrade
  • 21.03.2014.

Ludilo u Beogradu

Pretposljednji svibanjski vikend pretvorit će se u najluđi i najduži party u Beogradu zahvaljujući premijernome izdanju festivala MAD in Belgrade.

Naslovna foto

MAD in Belgrade
 
Iza organizacije festivala stoji ista ekipa koja je pokrenula i EXIT, a svojim će posjetiteljima tijekom 24. i 25. svibnja ponuditi više od 100 izvođača elektronskog i dance žanra, uz posebne live nastupe, ali to nije sve. Ono što MAD in Belgrade nudi posjetiteljima je eksplozija doživljaja i iskustava, interaktivna zabava, sudjelovanje u igri koja neprekidno traje tijekom dva dana. Uzbudljive aktivacije posjetitelja  bit će sastavni dio MAD iskustva, a divovske skulpture i arhitektonske intervencije postaju kulise za potpuno novo party iskustvo. Središnja mjesta okupljanja svih party životinja dvije su glavne pozornice: Mad Dog i Crazy Rabbit pozornica, postavljene u parku ispred Muzeja suvremene umjetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, party je i i na vodi jer se širi na slavne splavove i party brodiće, odmah nadomak glavnih pozornica, gdje će biti predstavljena posebna MAD izdanja domaćih party kolektiva i njihovih gostiju iz inozemstva.
{youtube}QVOCEbc4WAc{/youtube}
 
Za prvi MAD in Belgrade pažljivo su odabrani hrabri i inovativni umjetnici koji pomiču granice i otvaraju nove dimenzije, ali tu će biti i već etablirani izvođači i vlasnici velikih hitova. Prvog festivalskog dana nastupit će pop-ikona Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prvi beogradski nastup. Pjevačica poznata po planetarnom hitu „7 Seconds“ dolazi na MAD predstaviti  svoj novi album „Blank Project“, nastao u suradnji s space-jazz duom RocketNumberNine. Prva festivalska večer donosi i nastup najboljeg svjetskog DJ-a po Resident Advisoru, Dixona. Istog dana, razlog za slavlje imat će i ljubitelji skandinavske elektronike  jer dolazi Lindstrøm, kralj nordijskog disca,  a trojac WhoMadeWho  prvoj festivalskoj večeri  donosi i dozu karizmatičnog indie elektronskog zvuka.
{youtube}vav_VX4X_Pg{/youtube}
 
Druge večeri nastupit će Tonny Allen, jedan od najcjenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofonista Jimija Tenora. Istog dana, beogradskoj publici predstavit će se karizmatična Kelela, pripadnica nove L.A. scene i zastupnica r’n’b žanra. Druge festivalske večeri, svoj karakteristični tech-house DJ set odradit će Omar S, zvijezda detroitske scene.  Tu je i DJ Krush, zvijezda Ninja Tune etikete i virtuozni scratch majstor  za gramofonima, koji dolazi iz dalekog Japana. Na MAD stiže i Wankelmut, dvadesetčetverogodišnji mladić koji je vlasnik remiksa „One Day/ Reckoning Song. Među izvođačima su još i Alex smoke, Pachanga Boys, Frivolous, Lea Dobričić, Marko Nastić i mnogi drugi.
{youtube}Z475OMeuHgk{/youtube}
 
Ulaznice za dvodnevni MAD in Belgrade festival možete nabaviti pretprodaji na svim prodajnim mjestima Eventima u Srbiji i to po cijeni od 1 200 dinara za jednodnevnu, odnosno 2 000 dinara za dvodnevnu festivalsku ulaznicu. Sve ostale informacije potražite na stranici festivala.
brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk