Skip to main content
  • alt
  • 5.03.2014.

Svaki nastup je jedinstven i svaka publika je posebna

Na Dan žena žene će biti u glavnim ulogama za miks pultovima na Deep Space partyju prigodno nazvanom Hi Tech Women Night, a koji se održava u prostoru bivšeg kluba Master's u Splitu.

 
Tom prigodom porazgovarali smo s Beograđankom Leom Dobričić, čija je karijera u strelovitom usponu nakon osvajanja Burn Residency prošle godine i rezidencije cijelo ljeto u klubu Privilage na Ibizi. Njen nastup prošle godine u Jungli bio je jedan od najposjećenih klupskih događaju u Splitu u 2013. i po mnogim komentarima partijanera jedan od najupečatljivijih. Zanimljivo je da je Lea pola Dalmatinka, po majci i baki iz Makarske, koju uvijek rado posjećuje. 
 
Prošlo si ljeto provela na Ibizi kao pobjednica Burn Residency natjecanja, što bi rekla da je najveće iskustvo koje si izvukla iz tamošnjeg boravka i vraćaš li se na Ibizu i ovog ljeta?
Cijelo to iskustvo je bilo nezaboravno!!! Ljeto provedeno na  najluđem otoku na svijetu, rezidentura u jednom od najboljih i najvećih svjetskih klubova, najbolje žurke, nova poznanstva, kontakti…. Ove godine ću se definitivno vratiti bar na 20-ak dana.
{youtube}xPhgZWoQ9BE{/youtube}
 
Tko te "zagrijao" za elektroniku i koja je prva ploča koju si kupila?
Elektroniku sam počela slušati  još kao klinka u Beogradu, a s miksanjem sam krenula u Italiji jos 2005. uz moje drage kolege i prijatelje Fabrizia i Orlanda koji sada nastupaju pod pseudonimom Samuel & Kronn. Svoje prve korake napravila sam u tvornici metala gdje smo zajedno organizirali privatne žurke za ekipu. Tu sam prvi put i ozbiljnije stala za gramofone, a prva ploča koju sam kupila bila je Bart Skils & Anton PIete – "The running man (Adam Beyer remix)".{youtube}AhHxohFwgCk{/youtube}
 
Pročitali smo negdje da bi se rado okušala u live actu, kako stojiš po tom pitanju?
Za sada mi je live act neostvaren san, ali iskreno se nadam da ću ga jednog dana realizirati.
 
Imaš li trenutno kakvo izdanje u pripremi?
Završila sam remiks za Paula Ursina koji bi trebao uskoro izaći na Pacha music. Osim toga radim na jos nekoliko remikseva kao i na originalnoj produkciji, tako da će vjerovatno uskoro biti neki novi EP. Puno je planova.
{youtube}vGA9H7dx-jM{/youtube}
 
Budući da sviraš na sam Dan žena, neizbježno je pitanje kako li je biti ženom u pretežno muškom poslu, DJ-iranju? 
Ja do sada nisam imala problema zato što sam žensko u ovom poslu. Možda sam se ponekad susrela s pokojom predrasudom, ali ništa značajno i vrijedno spomena. 
 
Nakon rezidencije na ibizi, tvoj inozemni angažman se jako povećao. Gdje najviše nastupaš i gdje ti je najdraže?
Otkada sam se vratila s Ibize, nastupala sam  već nekoliko puta u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji kao i u zemljama regije. Za mene je svaki nastup jedinstven i svaka publika posebna na svoj način.
 
Gošći iz Beograda podršku pruža Yelle, jedna od najboljih splitskih DJ-ica, već dugo prisutna na splitskoj sceni, a čiji su beskompromisni setovi satkani od najfininijeg deep i tech housea. A kako bi bilo ravnoteže, tu su i momci Pero Fullhouse i Silvio Hrabar koji najavljuju izvrsno glazbeno putovanje 8. ožujka s početkom u 22 sata.
 

 

Lea Dobricic – Burn Studios Christmas special for Pioneer DJ radio by Lea Dobricic on Mixcloud

 
 
III. DEEP SPACE SPLIT 
predstavlja
Hi Tech Women's Night
 
Subota, 8.3.2014. 22h
Caffe Colao (ex Masters, ŠC GRIPE)
 
Hi Tech floor:
Lea Dobričić (BG)
Pero FH
 
Deep Tech Floor:
Yelle
Silvio Hrabar
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2