Skip to main content
  • 24.12.2021.

Moondance festival 2022. objavljuje prve izvođače

Moondance festival za svoje 9. izdanje od 29.7.- 31.7.2022. u trogirskoj kuli Kamerlengo predstavlja prve headlinere.

Piše: 


Jamaica Suk, Oliver Deutschmann i Saytek predvoditi će line up u kuli Kamerlengo dok će Mr. C upravljati Moondance Pirate Boatom.

Moondance 2022. će ugostiti više od 20 izvođača na čak 6 događaja koji uključuju dvije glavne večeri u Kuli Kamerlengo, dva boat partija, DJ & Production workshop i završni after party.

Jamaica Suk (San Francisco / Berlin)

Nakon što ju je Boiler Room proglasio za „Berlin's best kept secret“ postalo je jasno da Jamaica definitivno nije samo još jedna u nizu ispraznih  “pretty techno facea” na techno sceni. Glazbenica i eksperimentatorica, Jamaica Suk spojila je svoje jazz i metal korijene iz Bay Area u Kaliforniji s osjećajem za soulful techno, kombinacijom koja je rezultirala egzotičnim techno koktelom koji trenutno osvaja plesne podije širom Europe. Iako je u tinejđerskim danima svirala bas gitaru u grindcore, math rock i shoegaze bendovima te u jazz ansablima, svoj izričaj je pronašla tek kad se prvi put susrela s underground houseom i technom u Bay Area. 

Jazz glazbenica po danu, Dj-ica i promotorica po noći ubrzo je stekla lokalnu slavu priređujući underground partije u zloglasnom Tenderloin Districtu i prljavim skladištima Bay Area. Sve svoje potencijale je oslobodila tek 2012. preseljenjem u Berlin gdje je trenutno rezidentica poznate Pornceptual večeri. Osim strasti za  muzikom, tehnologija je njena druga velika strast što se vidi i čuje u njenim studijskim uratcima začinjenim hrpom analognih sintova, ritam mašina i ostalih soničnih začina.

Njena je muzika u jednakim omjerima i njemačka i pacifička, savršena ravnoteža postmoderne melodičnosti i industrijske sirovosti. Kao dj-ica u neprestalnoj je potrazi za skrivenim draguljima koje maherski spaja u fluidnu cjelinu neumorno napajajući plesne podije. Ovo je njen premijerni nastup na ovim područjima. Obećava puno, mi očekujemo puno. Jutro poslije stiže presuda.

Oliver Deutschmann (Berlin)

Premijerno na Moondanceu! Berlinčanin Oliver Deutschmann stekao je reputaciju tijekom posljednjih 15 godina svojim strastvenim pristupom elektroničkoj plesnoj glazbi. Bilo da se radi o produciranju ili miksanju za dj pultom, dijete Berghaina kako mu tepaju, uvijek daje svoj maksimum. Svojom raznolikošću pri selekciji, neospornom talentu za spajanje različitih žanrova te neumornom odupiranju komercijalizaciji i banaliziranju Oliver je osigurao kultni status u underground krugovima.

Iza njega su stotine nastupa u prestižnim klubovima i festivalima dok njegovu vrlo plodnu produkciju pušta cijeli spektar različitih dj-a. Kao dugogodišnji rezident Berghaina desetke puta je rasplesao obje klupske prostorije ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Izdaje za neke od vodećih techno/house etiketa poput Mote – evolver, Soma, Kompakt, Aim, Caduceus, Etruria Beat, Mobilee kao i svoje Vidab, Falkplatz, Slim Audio i GKNSTR.

Saytek [London / UK]

Pravim imenom Joseph Keevill je trenutno jedan od najuzbudljivijih i najzanimljivijih britanskih live izvođača. Još od 2013. i nominacije za najboljeg britanskog live izvođača  Saytek je svojim inovativnim pristupom i improvizacijama kako u svojoj produkciji tako i u live nastupima  izronio iz dubina undergrounda i prometnuo se u jednog od vodećih live techno artista.

Njegove sirove house, techno i acid  snimke s nastupa našle su put do setova mnogih renomiranih dja. Sve to mu je omogućilo nastupe u nekim od najznačajnih klubova i festivala širom svijeta (Tresor, Watergate, Sisyphos, Suicide Circus, Awakenings, Creamfields, Resistance, Shoom,Printworks). Jedan je od nekoliko artista pozvanih od začetnika Love Paradea Dr. Mottea za sudjelovanje u projektu Rave The Planet kojim se od Unesco-a zahtjeva da berlinsku techno scenu proglasi nematerijalnom kulturnom baštinom koja doprinosi razvoju društva i civilizacije u cjelini. Veselimo se njegovom nastupu u zidinama Kule Kamerlengo.

Mr. C (LA/London)

Iako na svijetu nikad nije vilo više dja, kada dođemo do umjetnosti DJ-anja (The Art of Djing) malo je onih koji možemo svrstati u tu kategoriju. Mr. C, pravim imenom Richard West, Londončanin s trenutnom adresom u LA-u jedan je od rijetkih koji vjerno opisuju tu kategoriju. Ovaj svestrani dj, producent, vlasnik etikete, promotor, voditelj nekadašnjeg najboljeg kluba na svijetu The End i naravno bivši frontman mega popularnog benda Shamen cijeli je svoj život posvetio underground klupskoj glazbi.

Njegova fantastično precizna tehnika miksanja često začinjena umjerenim scratchanjem u kombinaciji s pomno biranom selekcijom lišenom ikakvog kiča i nametljivosti uvijek rezultira neponovljivom magijom na plesnom podiju. Još od njegovog prvog nastupa u Hrvatskoj, krajem 90ih, Mr. C je postao ljubimac domaće scene i tako postao redoviti gost na ovim područjima koje je uvijek iznova nagrađivao nadolazećim i često još neizdanim uratcima iz techno/house podzemlja. Zato smo ga specijalno za njegov povratak odlučili prometnuti u kapetana Moondance Pirate Boat partija. Kad će više ljeto!

ULAZNICE

Ulaznice potražite u sustavu Entrio i Adriaticket.

Moondance festival je nagrađivani hrvatski underground techno festival koji se od 2013. održava među zidinama srednjovjekovne Kule Kamerlengo u jednom od najljepših gradova otoka – Trogiru. Dobitnik više nagrada za najbolji festival hrvatskog promotora, Moondance se u proteklih 8 izdanja prometnuo u vodeći underground techno festival na ovim područjima.

Festival je ugostio neka od najznačajnijih imena underground techno scene kao što su Agoria, Alen Fitzpatrick, Alexander Kowalski, Anthony Rother, Ben Sims, Billy Nasty, Butch, Dave Clarke, Deetron, DJ Bone, DJ Deep, Eduardo de la Calle, Francesco Tristano, Funk d Void,  Jeff Mills, Jonas Kopp, Josh Wink, K-Hand, Kink, Monoloc, Mr C, Octave One, Oscar Mulero, Psyk, Radio Slave, Robert Hood, Rødhåd, Rush, Technasia, The Analogue Cops, Vince Watson i mnoge druge.

S istom pažnjom festival je ugostio mnoge domaće i regionalne underground prvake kao i one koji će to tek postati.

Moondance je techno meka za sve istinske technoljupce, oaza slobode u kojoj se isprepliću klasični techno i electro s modernim gibanjima spajajući generacije na plesnom podiju. Obavezna techno lektira za sve koji vole iskonski, nepatvoreni techno lišen svega suvišnog i koji i dalje prkosi na prvoj liniji obrane undergrounda u Dalmaciji i šire.

INFO
Facebook | Instagram

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2