Skip to main content
  • 4.03.2024.

Moondance Festival za 2024. predstavlja koncept “Back To Basics”

Nagrađivani festival za svoje 11. izdanje vjernoj publici priprema glazbenu poslasticu prepunu dobrog techna, hipnotičkog ritma i ekstatičnog plesa.

Piše: 

Moondance Festival 2024. se vraća 26. i 27. srpnja gdje će na šest događaja, što uključuje 2 glavne večeri u prekrasnoj kuli Kamerlengo, Pirate Boat techno krstarenje trogirskim arhipelagom, MeetUp! panel s dvije DJ/produkcijske radionice u kuli te egzotičnim beach after partijem nastupiti će više od 20 inozemnih, regionalnih i domaćih izvođača.

Moondance Festival se vraća svojim 11. izdanjem u trogirsku Kulu Kamerlengo s ovogodišnjim konceptom “Back 2 Basics” koji predstavlja kontru kratkim setovima koji su postali standard, povratak izvornoj ideji fluidne interakcije DJ-a i publike te zajedništvu na plesnom podiju. Dvije večeri u Kuli Kamerlengo predstaviti će dva odvojena projekta, glazbeno drugačija a opet tako bliska – ROAD! i Moondance SPECIAL!

Prvu večer, Moondance će ugostiti sve uspješniji techno projekt ROAD! koji dovodi techno ikonu Zadiga koji će na Moondance festivalu proslaviti 30 godina uspješne DJ karijere. Zadig će u 3-satnom setu pokazati zašto je jedan od najznačajnijih predstavnika underground techna zadnjih desetljeća. Njemu će podršku pružiti Beko, host projekta kao i odabrana ekipa koja će se naknadno najaviti.

Nakadia, techno diva iz Tajlanda predvodit će drugu večer u kuli Kamerlengo pod nazivom MOONDANCE SPECIAL! DJ-ica i producentica koja je iz ruralnog sela u Tajlandu postala planetarno poznata svojim će osebujnom pristupom i nesvakidašnjom energijom prodrmati zidine kule. Zagrijavanje i zatvaranje će odvrtiti regionalni i domaći artisti kao i Moondance rezidenti.

ZADIG – 30 Years Tour

Zadig slovi za jednog od vodećih figura pariške suvremene techno scene. Odigrao je ključnu ulogu u revitalizaciji globalnog statusa grada u elektroničkoj glazbi. Sylvain Peltier, koji je prvotno bio dio francuske rave scene 90-ih godina, prešao je na alias Zadig 2009. godine, uspostavivši značajnu vezu s utjecajnom etiketom Syncrophone u Parizu. Njegova instrumentalna uloga u ponovnom buđenju pariške techno scene naglašena je lansiranjem njegove etikete Construct Re-Form 2011. godine, koja uvodi i podržava nadolazeće francuske talente.

Svojim radom je stekao međunarodno priznanje i nastupe na renomiranim mjestima poput TRESORa, Weather festivala i mnogih drugih underground techno mjesta. Njegova raznolika diskografija uključuje izdanja na etiketama poput Deeply Rooted House i TRESOR-a. Godine 2015., Zadig je predstavio suradnički live projekt Unforeseen Alliance, koji uključuje kolege s etikete poput Voiskija, Antigonea i Birth of Frequencyja. Dok pariška klupska scena doživljava globalno buđenje, Zadig, bilo kao DJ, vlasnik etikete ili centralna figura, ostaje bitna i utjecajna sila koja oblikuje njezin sadašnjost i budućnost. Ove godine slavi 30 godina na sceni te je uvrstio Moondance u slavljeničku turneju.

NAKADIA – A Mighty Girl From Thailand

Rođena u ruralnom dijelu Tajlanda, Nakadia se svojom upornošću i nesvakidašnjom energijom da radi ono što voli, unatoč lošim početnim kartama, uspjela izboriti za vodeću DJ-icu ne samo Tajlanda nego i cijele Azije. Svojim energičnim nastupima osvojila je srca mnogi partijanera u rodnoj zemlji dok je organizacijom techno događaja ugostila neke od najznačajnijih svjetskih DJ-eva te je između mnogih surađivala i sa Sven Vathom.

Preseljenjem u Berlin 2010. njena popularnost se prelila i na Europu što je rezultiralo nastupima i rezidencijama u najznačajnijim klubovima i festivalima. U razdoblju do 2019. nastupila je preko 1600 puta. Osim što je predana svojim nastupima aktivna je i u studiju kao i u borbi za prava žena u pretežno muškom dj svijetu. Ovo joj je prvi nastup na Moondanceu.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FESTIVALSKI PROGRAM:

Petak, 26. srpnja

19-20h Tvrđava Kamerlengo (prizemlje kule)
MEET UP! Diskusija na kojoj će promotori i DJ-evi raspravljati o sceni, organizaciji, promociji, prilikama i ne prilikama.
20-21h Tvrđava Kamerlengo (prizemlje kule)
DJ / PRODUCTION: predstavljanje nove dj i produkcijske opreme
22– 06h Tvrđava Kamerlengo
MAIN EVENT Moondance pres. ROAD!

Subota, 27. srpnja

16-20h PIRATE BOAT
Techno krstarenje prekrasnim trogirskim arhipelagom uz omiljene ritmove. Za kormilom DJ pulta nastupiti će neki od najzanimljivijih Moondance DJ-eva. Ukrcavanje je od 15:30h ispred kule Kamerlengo.
19-20h Tvrđava Kamerlengo (prizemlje kule)
MEET UP! Diskusija na kojoj će promotori i DJ-evi raspravljati o sceni, organizaciji, promociji, prilikama i ne prilikama.
20-21h Tvrđava Kamerlengo (prizemlje kule)
THE ART OF DJ-ING – panel na kojem će neki od vodećih domaćih D-eva govoriti od DJ-ingu nekad i danas, što je to što čini razliku između umjetnosti i zabave i mogu li se te dvije suprotnosti pomiriti.
22 – 06h Tvrđava Kamerlengo
MAIN EVENT Moondance pres. MOONDANCE SPECIAL!

Nedjelja, 28. srpnja

07-17h
BEACH AFTER PARTY
u organizaciji ROAD! ekipe prekrasnoj uvali na Čiovu. Detalji će biti objavljeni naknadno.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2