Skip to main content
  • 4.03.2024.

“Faster Harder Scooter!” – bend iz Hamburga već 30 godina inspirira mase

Kako je sve počelo? H.P. Baxxter vodi publiku na putovanje kroz vrijeme sa “Scooterom” u sklopu RTL2 dokumentarne serije “Pop Giganten”.

Piše: 

Naslovna foto

DDH

Pogledajte H.P. Baxxtera izbliza. Što pokreće glazbenike? Što stoji iza pjesama poput “Hyper Hyper” i “How Much Is The Fish”? S više od 30 milijuna prodanih ploča, Scooter je danas jedan od najuspješnijih njemačkih bendova.

“Hyper Hyper”, “Maria (I Like It Loud)” i “How Much Is The Fish” samo su tri od brojnih hit pjesama benda “Scooter”. Već 30 godina trio oko frontmena H.P. Baxxtera potresa plesne podije. Bilježe 500 tjedana na ljestvicama singlova, 300 tjedana na ljestvicama albuma i preko 100 zlatnih i platinastih ploča nagrađenih diljem svijeta.

Bend je 1994. objavio “Hyper Hyper” i od tada se smatra ikonom međunarodne dance i techno scene. Teško da se bilo koja glazbena kombinacija danas može pohvaliti ovom razinom uspjeha. Trenutna postava “Scootera”, Marc Blou i veteran Jay Frog, iskreno pričaju o svom mjestu u drugom redu iza frontmena H.P.-a, ali i o zabavi koju cijeli projekt čini.

Ekskluzivni uvid u život frontmena Scootera i njegov rad bit će dostupan 16. ožujka 2024. u 20:15 na RTL2. Emisija je dostupna besplatno na RTL+ 30 dana nakon emitiranja. Imajte u vidu da se radi o njemačkoj inačici RTL-a.

Dodajmo i to da bend 28. ožujka kreće na veliku europsku turneju povodom 30 godina postojanja pod imenom Thirty, Rough and Dirty. Za sada na listi potvrđenih nastupa nema ex-yu regije, a više o popisu koncerata i nabavi ulaznica potražite ovdje.

Scooter je prije nepunih 5 godina nastupio u Sloveniji, okupivši 8000 ravera, a izvještaj smo objavili ovdje.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk